Hegymászás hírek

Sport › Hegymászás

Méhészként kereste kenyerét a Mount Everest meghódítója

20.05.29 08:55

„Nos, George, megfogtuk a gazfickót!” - így foglalta össze röviden Edmund Hillary hegymászó barátjának, George Lowe-nak a Mount Everest meghódításának történelmi tényét 1953. május 29-én, 11.30 perckor.

A havazás megállította a magyar válogatottat

20.04.08 00:27

A rossz időjárás miatt nem jutott fel a Kaukázusban található, 5193 méteres Skhara csúcsra az újjáalakult magyar hegymászó-válogatott.

Csomolungma. Hegymászók híján takarítanának a serpák

20.03.22 19:06

A Nepáli Hegymászószövetség arra szólította fel a nepáli kormányt, hogy miután az idei hegymászószezont úgyis le kellett fújni, ragadja meg az alkalmat a Csomolungmán felhalmozódott szemét eltakarítására.

Elhalasztják a magyar hegymászók a tavaszra tervezett Himalája expedíciójukat

20.03.13 13:02

Elhalasztják Klein Dávid és Suhajda Szilárd Makalu-expedícióját, miután a koronavírus-járvány miatt a nepáli kormány is bejelentette, hogy a tavaszi szezonra nem ad ki mászóengedélyeket – közölte az Eseményhorizont csapata pénteken az Mti-vel.

Lezárták az összes hegycsúcsot a hegymászók előtt

20.03.13 09:46

Nepál minden hegycsúcsát lezárta, köztük a Mount Everestet is a tavaszi hegymászószezonra a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására.

Fent van a hegyen a férjed, haldoklik, és senki nem tud segíteni

20.02.28 16:43

Magyar hírességek mesélik el személyes tragédiájukat és az onnan kivezető utat Lovas Rozi színésznőnek az Egyszer lent podcastben. Az első epizód szereplője Sterczer Hilda, aki Erőss Zsolt, az egykori, legeredményesebb magyar hegymászó…

Erős havazás miatt felhagytak a Mount Everest megmászásával a nepáli serpa hegymászók

20.02.27 16:19

Az erős havazás miatt kénytelenek voltak felhagyni a Mount Everest megmászásával azok a nepáli serpák, akik öt nap alatt akartak feljutni a világ legmagasabb hegyére.

A(z) "Hegymászás" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Sport

Méhészként kereste kenyerét a Mount Everest meghódítója

„Nos, George, megfogtuk a gazfickót!” - így foglalta össze röviden Edmund Hillary hegymászó barátjának, George Lowe-nak a Mount Everest meghódításának történelmi tényét 1953. május 29-én, 11.30 perckor.

Nagyvilág

Légi gravitációs mérésekkel állapítják meg a Mount Everest magasságát

A teljes légi felméréssel várhatóan június végére végeznek a kínai kutatók, az pedig, hogy pontosan mekkora a világ legmagasabb hegye két-három hónap múlva derül ki.

Ország

A nepáli karantén mutatja meg, hogy a légszennyezettség csökkenése mit is jelent a gyakorlatban

Valamennyi emberöltő óta nem tapasztalt jelenséget élhetnek át a koronavírus okozta karantén következtében a nepáli Katmanduban élők: hosszú idő óta először lehet látni a Mount Everestet, melyet Abhushan Gautam fényképész is…

Ország

A szurkolók magyarellenes skandálása miatt büntetett meg egy csapatot a Román Labdarúgó Szövetség

Március elején – nem sokkal azelőtt, hogy felfüggesztették a bajnokság és a Román Kupa meccseit a koronavírus-járvány miatt – játszott egymás ellen Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és a Petrolul Ploiești csapata. A rangadót a…

 

Kategória ajánló