Hamvazószerda hírek

Esemény › Hamvazószerda

A nagyböjttel a húsvétra készítjük fel a lelkünket

20.03.03 23:46

A nagyböjti időszak célja húsvét ünneplésének előkészítése. Ez az időszak hamvazószerdától a húsvétvasárnapot megelőző nagycsütörtök estéjéig, az esti szentmise kezdetéig tart.

Hamvazkodtak a rászorulók

20.02.27 14:07

Hamvazószerda alkalmából dr. Finta József érseki helynök, a kecskeméti főplébánia plébánosa látogatott el szerdán a kecskeméti Wojtyla Barátság Központba.

Megkezdődött a húsvét előtti böjt

20.02.26 08:25

A katolikus hagyomány szerint húsvét mozgó ünnep, ezért minden évben máskor ünnepelik. A böjti időszak a 7. század óta hamvazószerdával kezdődik a keresztény egyházi naptárban. Az idén február 26-án vette kezdetét a húsvétot megelőző 40…

A(z) "Hamvazószerda" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Esemény

Nemcsak kenyérrel él az ember…

Ebben az évben a római katolikus naptár szerint február 26. napjára esett hamvazószerda, mely a nagyböjt kezdete. A nagyböjti idő célja húsvét ünneplésének előkészítése.

Esemény

Húsvét után ismét nagy roham jöhet: ezeket a termékeket keresik majd rengetegen

A szülők, nagyszülők igen gyorsan átálltak az online vásárlásra a gyerekjátékoknál, sporteszközöknél is, hamar megrohamozták az online boltokat. Húsvétkor jóval megnőtt a forgalom a tavalyihoz képest,…

Esemény

Gondban az Isten miattunk

Az idei nagyböjtben, világjárvány formájában, láthatatlan erők jelentek meg a látható világban.

Nagyvilág

Lehet, tényleg hitelből mentenék meg az uniós gazdaságot

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) támogatja a hitelből finanszírozott 500 milliárd eurós (150 ezer milliárd forint) európai uniós gazdasági helyreállítási alapról szóló német-francia kezdeményezést.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

     

    Kategória ajánló