Hadiipar hírek

Gazdaság › Hadiipar

A kínai hadiipar akkora már, mint a teljes európai

19.08.14 20:07

2018-ban nyolc kínai hadiipari cég került be a világ 100 legnagyobbjai közé, összesítve 97 milliárd dollár nyereséggel. Így már közel azonos potenciált képviselnek, mint valamennyi európai hadiipari vállalat együtt (100 milliárd dollár).

Precíziós társadalom: amikor tízezer szenzor figyel ránk egy átlagos szobában

19.04.03 09:56

Különösnek hathat, de általában a hadiipar mellett a mezőgazdaság az a terület, ahol úttörő módon alkalmazzák az új technológiákat. Ott kaptak először önvezető funkciót munkagépek, a precíziós mezőgazdaságban alkalmazták először a szenzorok…

Románia lemásolja a magyar fegyvergyártás új hullámát

19.03.28 08:26

Míg mi nyártól a csehekkel közösen állítjuk össze a fegyvereket, addig Románia ezen felbuzdulva Olaszországgal veszi fel a témában a kapcsolatot.

A magyar fegyvergyártást utánozza Románia

19.03.28 06:05

Nyáron megkezdődhet a magyar—cseh fegyverek gyártása. Románia hasonló lépésre készül, az olaszokkal kötnek szerződést.

Látványos kisfilm készült a magyar csatahajóról

19.01.26 18:27

A digitális technika minden csínját-bínját felhasználva készült ismeretterjesztő alkotás a magyar hadiipar egyik kiemelkedő alkotásáról.

Oroszország a második a világ fegyvergyártóinak rangsorában

18.12.11 20:43

2017-ben is növelte a bevételeit a világ 100 legnagyobb fegyvergyártó vállalata, Oroszország a fegyvergyártásban a világrangsorban mára a második helyre lépett elő.

Szakértők a kercsi incidensről: eszkalálódhat a helyzet

18.11.28 19:01

Az Ukrajnában bevezetett hadiállapot miatt a szomszédos országokban, így Magyarországon is elemzik az eszkaláció lehetőségét - mondta Kis-Benedek József, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára és Tálas Péter, az egyetem Stratégiai Védelmi…

A(z) "Hadiipar" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Gazdaság

A kínai hadiipar akkora már, mint a teljes európai

Apránként felderítik az ázsiai nagyhatalom erejét.

Közélet

Megszólalt Benkő Tibor, hogy távozik-e a miniszteri posztról

Nem tud arról, hogy leváltanák – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Benkő Tibor honvédelmi miniszter, aki a Népszavában maga is olvasta az erről szóló híreket. Az átszervezések hírét megerősítette, ám azt mondta, azok…

Magyar település

Elképesztő összegből épült új iskola Kiskunfélegyházán

Új iskola épült mintegy hétszázmillió forintból Kiskunfélegyházán a Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek fenntartásában működő Constantinum Intézmény Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola alsó…

Politikus

Simicskó: Az igazi hazafi sohasem lehet soviniszta

A zánkai Erzsébet-táborban minden héten szerdán tartják a hősök napját, amikor katonák, tűzoltók, mentők és rendőrök mesélnek a fiataloknak hivatástudatról, és bemutatják nekik a munkájukat.

 

Kategória ajánló