Háborús bűn hírek

Nagyvilág › Háborús bűn

Dragan kapitány újra szabad

20.03.28 19:27

Több mint 13 év raboskodás után ma szabadlábra kerül a háborús bűnökért elítélt Dragan Vasziljkovics, ismertebb nevén Dragan kapitány. Az egykori szerb parancsnok most politikus szeretne lenni.

Indulhat az afganisztáni háborús bűncselekmények kivizsgálása

20.03.05 15:28

Megkezdődhet az Afganisztánban elkövetett esetleges háborús bűncselekmények kivizsgálása - hozta meg a döntést csütörtökön a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) fellebbviteli tanácsa.

Őrizetbe vették a szíriai lázadók egyik volt tisztségviselőjét

20.02.01 09:25

A férfit a francia hatóságok azzal a gyanúsítják, hogy háborús bűncselekmények, kínzások és erőszakos eltűnések elkövetésében vétkes.

Irán terrorszervezetnek nyilvánította az amerikai hadsereget

20.01.06 14:52

Törvényben minősítette terroristának az amerikai fegyveres erőket az iráni parlament kedden, a Kászim Szulejmáni iráni tábornok megölésére adott újabb reakcióként - jelentették hírügynökségek.

Egyre nagyobb a feszültség Irán és az Egyesült Államok között

20.01.05 14:52

Katonai válaszcsapással fenyegetőzik Irán az ország második iráni katonai vezetés legfontosabb emberének likvidálását követően. Donald Trump amerikai elnök ugyanakkor szintén csapássorozattal fenyegette meg Iránt, ha támadásokat indít…

Egy párt háborús bűncselekményt emleget

19.12.29 12:49

Legalábbis ezzel fenyeget közleményében a Magyarországi Munkáspárt 2006.

Népirtásban talált bűnösnek a belga bíróság egy volt ruandai kormánytisztviselőt

19.12.20 18:34

Népirtás és háborús bűncselekmények elkövetésében találta bűnösnek csütörtökön egy belga bíróság Fabien Neretsé volt ruandai kormánytisztviselőt.

A(z) "Háborús bűn" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Nagyvilág

Arab Liga: Izrael háborús bűnt követne el Ciszjordánia annektálásával

Ahmed Abul Geit, a Liga főtitkára azt mondta, Izrael kihasználja, hogy a világ a koronavírus-járvánnyal van elfoglalva, és ez alatt akar új helyzetet teremteni a Közel-Keleten.

Ország

Lemondott a boszniai belügyminiszter

Beadta lemondását kedden Fahrudin Radoncic, Bosznia-Hercegovina belügyminisztere, mert nem ért egyet azzal, ahogyan az ország az illegális migrációt kezeli, és azzal sem, hogy nem akarják kivizsgálni az egyik…

Ország

Jövőre már 132 milliárd forintot költenek a Budapest-Belgrád vasútra

Idén közel 70 milliárd forint volt a terv, de ennél többet költenek a gazdaságvédelmi alapból.

Ország

Izrael légicsapást mért szíriai célpontokra, megfigyelők szerint halálos áldozatok is vannak

Izraeli harci repülőgépek Libanon felől közelítve csapást mértek katonai célpontokra az északnyugat-szíriai Hama tartományban.

 

Kategória ajánló