Gyógyszer hírek

Életmód › Gyógyszer

Be is zárhatják a szálláshelyeket, ha nem kérik el a védettségi igazolványt

21.05.01 17:13

A Magyar Közlönyben frissen megjelent kormányrendeletből egyértelműen kiderült, hogy a szálláshelyeknek jóformán muszáj lesz elkérni a védettségi igazolványt, mert súlyos szankciók járhatnak ennek elmulasztása esetében.

Öt év börtön jár a védettségi igazolvánnyal trükközőknek

21.05.01 12:56

Súlyos büntetés jár az igazolvány hamisításáért – majdnem annyi, mint a pénzhamisításért. Egy év elzárást viszont az a vendéglátós is kaphat, aki nem ellenőrzi vendégei oltottságát.

Új korosztály célkeresztben – a 12 és 15 közötti gyermekekre is engedélyezteti vakcináját a Pfizer

21.05.01 08:02

Egyre közelebb állunk ahhoz, hogy az általános iskolásokat is beolthassák koronavírus elleni vakcinával. Engedélyeztetési kérvényt nyújtott be a Pfizer és a BioNTech az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA), hogy a közösen gyártott vakcinájukkal a 12…

Pfizer oltás mellékhatásai: kinek nem ajánlott beadatnia?

21.05.01 07:29

A Pfizer/BioNTech vakcinája, a Comirnaty jelenleg az egyetlen, amely már 16 éves kortól adható. Mit kell tudni a mellékhatásokról, kinek, mikor nem ajánlott beadatni ezt az oltást? Szakgyógyszerészünk összeszedte a lényeget.

A WHO jóváhagyta a Moderna vakcináját

21.05.01 05:31

Jóváhagyta péntek éjjel a Moderna amerikai gyógyszergyártó által kifejlesztett koronavírus elleni vakcina vészhelyzeti alkalmazását az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Benyújtották az EU-s engedélykérelmet a Pfizer/BioNTech-vakcina használatához a 12-15 éves korosztályban

21.04.30 14:52

Európai uniós engedélyt kért a Pfizer és a BioNTech az új típusú koronavírus ellen (SARS-CoV-2) kifejlesztett vakcinájuk alkalmazására a 12-15 éves korosztályban - közölte pénteken az amerikai gyógyszeripari társaság és a német biotechnológiai…

Júniusban megkezdődhet Európában a 12-15 éves korosztály oltása

21.04.30 14:52

Európai uniós engedélyt kért a Pfizer és a BioNTech az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett vakcinájuk alkalmazására a 12-15 éves korosztályban - közölte pénteken az amerikai gyógyszeripari társaság és a német biotechnológiai kutatóvállalat.

A Mezőkövesd elleni idényzárásra a Fradi ingyen várja a nemzet hőseit

21.04.30 13:43

A klub a honlapján ismerteti a részletes szabályokat, a jogosultaknak is kell védettségi igazolás, de amúgy mehetnek az orvosok, mentősök, gyógyszerészek, katonák, rendőrök és börtönőrök – írja a Telex.hu.

A(z) "Gyógyszer" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Életmód

Oltás után felborult a ciklusa? Mikor kell aggódni?

Kimaradhat, késhet vagy erősebb is lehet a menstruáció - ez egy újabb Covid-19-vakcina mellékhatás. Mely vakcináknál vizsgálták az oltások hatását a női ciklusra? Szakgyógyszerészünk elmondja.

Nagyvilág

NAV: Kérni kell a késedelmi pótlék törlését

A késedelmi pótlék felszámítása automatikus, ezért kell a törlést külön kérni. Azoknak, akik a koronavírus-járvány miatt nem tudják határidőben teljesíteni bevallási, beszámolási és adófizetési kötelezettségüket, és kérelmezik a…

Életmód

Újra erőre kapott a vírus, őrült verseny kezdődött

Nagy-Britanniában verseny kezdődött a szélsebesen terjedő indiai koronavírus-változat és a felgyorsított oltási kampány között, ám ha az utóbbi győz is, az sem feltétlenül előzi meg, hogy a járvány újult erővel csapjon le. A…

Tudomány

NAV: Kérni kell a késedelmi pótlék törlését

A késedelmi pótlék felszámítása automatikus, ezért kell a törlést külön kérni. Azoknak, akik a koronavírus-járvány miatt nem tudják határidőben teljesíteni bevallási, beszámolási és adófizetési kötelezettségüket, és kérelmezik a…

 

Kategória ajánló