Gyod hírek

Életmód › Gyod

Az Orbán-kormány titkolózik, az ombudsman vizsgálatot indított a gyod miatt

19.04.16 21:12

Sok a félelem és a bizonytalanság az új ellátási forma körül, és miközben az Orbán-kormány politikai hisztériát emleget, az Emmi titkosította a jogalkotást előkészítő anyagokat.

Nem volt határozatlépes a költségvetési bizottság

19.02.13 16:58

A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt nem volt határozatképes az Országgyűlés költségvetési bizottságának szerdai ülése, amelyen a gyermekek otthongondozási díjáról és a letelepedési kötvényprogramról tárgyaltak volna az…

A családtagjukat otthon ápolók többsége rosszul járhat az új otthongondozási díjjal

19.02.07 08:07

Az egy gyermek után járó százezer forintos GYOD-ot valójában csak a kiemelt kategóriába tartozók kaphatják meg az új értékelési rendszer alapján.

Az autisták lehetnek az otthongondozási díj vesztesei

19.01.18 11:03

A kormány ugyan bevezette a gyermekek bruttó százezres otthongondozási díját, a feltételrendszert azonban úgy alakították ki, hogy attól az autista vagy Down-szindrómás gyerekek szülei könnyen eleshetnek.

Automatikusan változik át gyermekek otthongondozási díjává az ápolási díj

19.01.07 10:26

Nem kell a szülőknek külön kérvényezni: aki a gyermeke miatt részesül ápolási díjban, külön ügyintézés nélkül kapja idén január 1-től az ápolási díjnál magasabb összegű gyermekek otthongondozási díját (GYOD).

Több mint 17 ezer családot segít

19.01.04 13:05

Egy egész életre szól az újonnan bevezetett gyermek otthongondozási díj.

A(z) "Gyod" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

LMP: Az Emmi is elismerte, hibázott az autisták ügyében

Rosszul határozta meg az Emmi meg az otthongondozási díj pontrendszerét, az autista gyerekek szempontjait nem vette figyelembe - az LMP szerint ezt ismerte el az Emmi egy egyeztetéssorozat végén.

Életmód

A nap legfontosabb hírei – 2019. június 12.

Leszavazta a Fidesz az otthonápolási díjak megemelését, Schmidt Mária szerint lehet, hogy Soros nem zsidó.

Életmód

Ez milyen ritka: Ungár Péter bocsánatot kért az LMP csúfos kudarca után – részletek

A parlament mai ülésén szót kapott Ungár Péter, az LMP képviselője, aki alapvetően az ápolási díj kapcsán kért szót, de beszédében az EP-választáson elszenvedett LMP-s kudarcról is mondott pár fontos mondatot:

Közélet

30 ezer gyerek nyaralhat Zánkán: ilyen lesz idén az Erzsébet-tábor

Elkezdődtek az Erzsébet-táborok, idén nyáron mintegy harmincezer gyermek nyaralhat Zánkán - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló