Grönland hírek

Ország › Grönland

A klímaváltozás visszafordíthatatlan hatása

20.08.18 07:37

Ha a felmelegedés megállna, a grönlandi jégmező már akkor is mindenképp tovább olvadna egy új amerikai kutatás szerint.

Szakadékba zuhant munka közben a klímakutató

20.08.12 14:15

Valószínűleg a mérőállomások karbantartása közben zuhant le Grönlandon Konrad Steffen svájci klímakutató, aki szakterületének egyik legjobbja volt a világon.

Gigantikus lyukra bukkantak egy kilométerrel a jég alatt az Északi-sarkkörön

20.06.26 14:33

Ráakadtak egy 31 kilométer átmérőjű meteoritbecsapódási kráterre a grönlandi jégtakaró alatt, amely Párizs méretű felszínével a világ 25 legnagyobb becsapódási kráterének egyike lett.

Meredeken emelkedik minden webshop forgalma

20.03.18 18:22

Az elmúlt két hónapban nemcsak az élelmiszer házhoz szállítás iránti kereslet nőtt meg soha nem látott mértékben, de az online barkácsáruházak és a ruhaboltok forgalma is erőteljesen megugrott.

Grönland 600 milliárd tonna jeget veszített tavaly nyáron

20.03.18 18:08

2002 és 2019 között Grönland 4550 tonna jeget veszített el, évi átlagban 268 milliárd tonnát, ami kevesebb mint a fele a tavaly nyári veszteségnek.

A(z) "Grönland" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ország

Jégolvadás az északi-sarkvidéken: így változtatja meg a globális éghajlatot

Az utóbbi időben egyre gyakrabban hallani arról, hogy minden eddiginél gyorsabb tempóban olvad a jég az északi sarkvidéken: hogy 2050-re jégmentessé válhatnak a nyarak a Jeges-tengeren, illetve, hogy Grönland…

Tudomány

Soha nem látott szuperviharok fenyegetik Európát: jobb lesz felkészülni

A klímaváltozással egyre több extratrópusi ciklon alakul ki, ami akár egy közepes hurrikán erejével csaphat le a nyugati országokra, és Magyarországra is eljuthat 100-110 km/h-s széllökésekkel.

Tudomány

Magyar diákvideó a Perseverance roverről

A NASA Mars 2020 küldetése keretében nemrég a bolygóra sikeresen leszállt Perseverance nevű rovere és leszállóhelye által „ihletett”, művészi megfogalmazású rövidfilmet készítettek a Polaris Csillagvizsgáló szakkörösei.…

Ország

Komorabb a hangulat a tengerentúlon

Romlott a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban februárban.

 

Kategória ajánló