Globális felmelegedés hírek

Tudomány › Globális felmelegedés

Vándormadarak segítségével hódíthatnak meg új területeket a növények

21.06.24 18:11

A globális felmelegedés következményeként az állat- és növényfajok számára egyre inkább a hűvösebb földrajzi szélességek nyújtanak kedvező éghajlati feltételeket, ami átrendeződésre kényszeríti az élővilágot. Az állatok nagy része átvándorol a megfelelő…

30 éven belül a főemlősök jelentős része eltűnhet Afrikában

21.06.08 20:59

A globális felmelegedés és az emberi pusztítás miatt komoly veszélyben van Afrika főemlőseinek élőhelye, és ezzel  együtt az életük is.

A klímaváltozás felelős a felmelegedés miatti halálozások több mint harmadáért

21.06.06 08:17

Egy új tanulmány szerint az ember okozta klímaváltozás a felelős a globális felmelegedés miatti halálozások 37 százalékáért.

Rohamos ütemben olvadnak Izland gleccserei

21.06.03 17:32

Mintegy 750 négyzetkilométert vesztettek Izland gleccserei az elmúlt két évtizedben, ami a felületük körülbelül 7 százalékával megegyező terület.

A(z) "Globális felmelegedés" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Tudomány

Így nézne ki a Föld, ha az összes jég elolvadna a világon

A globális felmelegedés következtében lassan, de biztosan bolygónk képe átalakul. Bemutatjuk, hogy nézne ki a Föld, ha az összes jég elolvadna.

Tudomány

ENSZ: a koronavírus-járvány nem lassította le a klímaváltozást

A koronavírus-járvány nem lassította le a klímaváltozás könyörtelen előrehaladását az ENSZ jelentése szerint.

Nagyvilág

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság ösztöndíját nyerte el a debreceni vívó

Debrecen - A tokiói olimpián is szerepelt Battai Sugár Katinka egyedüli magyar női vívóként a párizsi ötkarikás játékokig szóló támogatást kapott.

Életmód

Tuti tipp paprikatermesztőknek: így lehet nagy a terméshozam hőségben is

A szélsőséges időjárási viszonyok között egyre nagyobb problémát jelent a növényeket érő hőstressz és intenzív besugárzás, ami napégést, valamint a termés mennyiségének és minőségének csökkenését eredményezi. E…

 

Kategória ajánló