Globális felmelegedés hírek

Tudomány › Globális felmelegedés

Szokjon hozzá a jelenséghez: megaszárazság van az Andokban

21.08.08 11:04

Megaszárazság sújtja az Andok hegyvonulatait: az elmúlt csaknem egy évtizednyi aszályt követően, amelyet a globális felmelegedéshez kötnek a kutatók, idén alig esett hó a dél-amerikai hegység területén.

Újabb nyomás alá kerülhetnek a nyugdíjak

21.08.04 15:22

A fenntartható befektetések is segítik a globális felmelegedés elleni harcot, ám a nyugdíjalapok könnyen elfordulhatnak tőlük, mert nem hoznak eleget.

Egyre elviselhetetlenebb az élet a hősokktól szenvedő nagyvárosokban

21.08.01 04:37

Ha sikerül másfél Celsius-fokon belül tartani a globális átlaghőmérséklet-emelkedést, akkor is újra kell gondolni a települések szerkezetét, a felhasznált építőanyagokat.

Negyvenfokos hőhullámok várhatók a globális felmelegedés miatt ebben az országban

21.07.29 17:35

Soha nem látott hőhullámokra, 40 Celsius-fokot is elérő hőmérsékletekre kell számítani nyaranta Nagy-Britanniában még akkor is, ha sikerül 1,5 fokon tartani a globális felmelegedés mértékét az iparosodás előtti szinthez képest - figyelmeztettek…

Európának fel kell készülnie az extrém árvizekre

21.07.25 10:55

Kutatók szerint a globális felmelegedés miatt az Európát a közelmúltban sújtó árvizekhez hasonlók egyre gyakrabban következhetnek be.

A(z) "Globális felmelegedés" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Tudomány

ENSZ-főtitkár: A világ a 2,7 fokos felmelegedéshez vezető katasztrófa útjára lépett

A globális károsanyagkibocsátás csökkentésének kudarca “katasztrofális útra” tereli a világot, és 2,7 fokos globális hőmérséklet-emelkedést is okozhat – figyelmeztetett António Guterres ENSZ-főtitkár. Néhány hét múlva…

Tudomány

Egyre több autót használnak a németek

Egyre több autót használnak Németországban egy felmérés szerint, amely kimutatta, hogy a háztartások jelentős része a klímaváltozás miatti aggodalmak ellenére legalább két autóval rendelkezik.

Nagyvilág

70 méter magasban sétált át a Szajna felett egy kötéltáncos Párizsban

Az Eiffel-toronytól indult Nathan Paulin, egyszer még le is feküdt a kötélre.

Életmód

Tuti tipp paprikatermesztőknek: így lehet nagy a terméshozam hőségben is

A szélsőséges időjárási viszonyok között egyre nagyobb problémát jelent a növényeket érő hőstressz és intenzív besugárzás, ami napégést, valamint a termés mennyiségének és minőségének csökkenését eredményezi. E…

 

Kategória ajánló