Globális felmelegedés hírek

Tudomány › Globális felmelegedés

Jelentős gazdasági károkat okoztak a környezeti katasztrófák 2020-ban

21.01.05 08:48

Százötven milliárd dollár biztosított veszteséget okozott a 2020-as év tíz legpusztítóbb időjárási katasztrófája világszerte, ami meghaladja a 2019-es mutatókat, és jól tükrözi a globális felmelegedés hosszú távú hatását – derült ki a Christian Aid nevű…

Brutális pusztítást végeztek az év legnagyobb természeti katasztrófái

20.12.29 16:22

Százötven milliárd dollár biztosított veszteséget okozott a 2020-as év tíz legpusztítóbb időjárási katasztrófája világszerte, ami meghaladja a 2019-es mutatókat és jól tükrözi a globális felmelegedés hosszú távú hatását.

Nullára csökkenti széndioxid-kibocsátását a Vodafone 2040-ig

20.11.24 05:16

A Vodafone Csoport vállalja, hogy 2040-re “nettó nullára” csökkenti a vállalat teljes globális széndioxid-kibocsátását. Megerősítették továbbá, hogy 2030-as széndioxid-kibocsátás csökkentési céljaikat a „Tudományosan Megalapozott Célok”…

Jégolvadás az északi-sarkvidéken: így változtatja meg a globális éghajlatot

20.11.22 15:55

Az utóbbi időben egyre gyakrabban hallani arról, hogy minden eddiginél gyorsabb tempóban olvad a jég az északi sarkvidéken: hogy 2050-re jégmentessé válhatnak a nyarak a Jeges-tengeren, illetve, hogy Grönland olvadását, mely…

A jövőben sokkal jobban kell tartanunk a kullancsoktól

20.11.18 06:49

Egy kaliforniai kutatócsoport azt vizsgálta, hogy a kullancsok hogyan reagálnak az emelkedő hőmérsékletre: sajnos az élősködőknek már van válaszuk a globális felmelegedésre.

A(z) "Globális felmelegedés" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Tudomány

Minden idők legmelegebb éve volt Európában 2020

A tavalyi európai átlaghőmérséklet 1,6 C fokkal volt magasabb az 1981-2010-es átlagnál. A globális felmelegedés egyelőre megállíthatatlannak tűnik.

Tudomány

A szlovén tenger koralljai is veszélyben vannak a klímaváltozás miatt

Az Adriai-tenger szlovén részét sem kímélte az elmúlt évtizedekben a klímaváltozás, a korallfajokat is fenyegeti - közölte Lovrenc Lipej szlovén tengerbiológus.

Ország

Az USA készül a szélsőségesek tüntetéseire

Ellenőrzőpontok, szögesdrót, katonai mozgósítás.

Tudomány

Kimosott ruhák mikroműanyag szálaival szennyezett az északi-sarkvidék egésze

A műszálas ruhák mosásakor felszabaduló mikroszálak szennyezik az északi-sarkvidék vizét.

 

Kategória ajánló