Geminidák hírek

Esemény › Geminidák

Ritkán látott égi jelenség Magyarország felett

19.12.17 15:40

December 14-e körül volt a Geminidák meteorraj csúcspontja, de derült éjszakán még mindig láthatók hullócsillagok az égen.

Nap képe: Tűzgömb izzott fel a hajnali égbolton

19.12.16 14:58

A Geminidák meteorraj a napokban a legaktívabb, éjszakánként akár ennyire fényes tűzgömböt láthatunk, mint amilyen Veszprém felett volt.

Hullócsillagok zuhantak Siófok fölött

19.12.16 07:37

Többen is észleltek fényes tűzcsíkokat szombat este Siófok egén. Ahogy azt előre megjósolták, december 14-én figyelhettük meg a legjobban a Geminidák meteorrajt.

Szombaton tetőzik a legszaporább meteorraj, a Geminidák

19.12.14 15:22

Bár szombat hajnalban nehezen lehetett megfigyelni a meteorokat, hiszen a Hold nagyon fényesen ragyogott, este még van lehetőség gyönyörködni az égi jelenségben.

A(z) "Geminidák" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Esemény

Ritkán látott égi jelenség Magyarország felett

December 14-e körül volt a Geminidák meteorraj csúcspontja, de derült éjszakán még mindig láthatók hullócsillagok az égen.

Tudomány

Végre lezárhatjuk az ősi vitát arról, mi okozta a dinoszauruszok kihalását

Egy Földnek ütköző aszteroida okozta a tömeges fajpusztulást 66 millió évvel ezelőtt – állapította meg egy új nemzetközi kutatás, melynek tudósai egyben cáfolták azt a korábbi elméletet, amely szerint vulkáni tevékenység számlájára…

Magyar település

EHF-kupa: őrült meccsen ikszelt a Siófok

Többször is vezetett öt góllal, ám az utolsó öt percet 4-0-ra elbukta a Podravka ellen.

Megye

Összehangolt szakképzéssel mentenék meg a Balatont: íme a koncepció

A balatoniság fogalmát alkalmaznák a szakképzésben egy új elképzelés szerint, amelyben leginkább a tóparti vállalkozások munkaerő-piaci igényére fókuszálnának függetlenül attól, hogy az Somogy, Zala vagy Veszprém…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló