GDP hírek

Gazdaság › GDP

Aggasztó statisztika: bőven az átlag alatt költenek az egészségünkre

19.09.05 12:34

A legfrissebb, Eurostat által közzétett statisztikája megmutatja, milyen mértékűek voltak az egészségügyi kiadások az Európai Unió országaiban 2016-ban, méghozzá a bruttó hazai termék (GDP) arányában. Magyarország nincs az élmezőnyben. Az...

Gyengélkedett a szlovén gazdaság a második negyedévben

19.09.03 09:13

Az előző negyedévinél lassabban, 2,5 százalékkal nőtt a szlovén bruttó hazai termék (GDP) a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva – közölte a szlovén statisztikai hivatal pénteken.

Csak a Fidesz: Sorra dönti a kormány a negatív rekordokat

19.09.01 13:36

Miközben a forint soha nem volt még ilyen gyenge, az Ausztriában bejelentett módon dolgozó magyarok száma először lépte át a százezret, 2010 óta most először zuhant be a GDP 7 százaléka alá az egészségügyre fordított kiadás. Szép munka!

GDP-arányosan Magyarország fordítja a legtöbb pénzt kultúrára

19.09.01 07:39

A taót felváltó előadóművészeti többlettámogatási rendszer a korábbinál kiszámíthatóbb, visszaélésektől mentes, követhető helyzetet teremtett, amelyben valamennyi érintett szféra megtalálta a maga útját - hangsúlyozta Fekete Péter…

Fekete Péter: GDP-arányosan Magyarország fordítja a legtöbb pénzt kultúrára Európában

19.08.30 19:06

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár pénteken Budapesten egy színházi szakmai konferenciát követően.– Magyarország a legtöbb pénzt, a GDP 1,5 százalékát költi kultúrára Európában, az átlag 0,6 százalék körül van. Ez a színházi vezetőkre, a…

A beruházások növekedésében egyre nagyobb a hazai cégek aránya

19.08.30 09:52

A beruházások 18,9 százalékkal emelkedtek a második negyedévben, a vállalkozások aránya az új beruházások terén sokat nőtt, és közel 60 százalékra tehető. Jól húz a feldolgozóipar és az építőipar.

Nagyot dobott a járműgyártás a magyar ipar bővülésén

19.08.29 17:10

A bruttó hazai termék 4,9 százalékkal nőtt a második negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva, az előző negyedévinél 1,1 százalékkal volt nagyobb a gazdaság teljesítménye a Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint.

A(z) "GDP" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Részletek derültek ki a 2021-es költségvetés tervezetéből

A kormány jövőre 2,9%-os GDP-arányos hiánycélt tervez – derül ki a Költségvetési Tanács csütörtökön közzétett, a jövő évi költségvetési tervezetről alkotott véleményéből.

Gazdaság

Részletek derültek ki a 2021-es költségvetés tervezetéből

A kormány jövőre 2,9%-os GDP-arányos hiánycélt tervez – derül ki a Költségvetési Tanács csütörtökön közzétett, a jövő évi költségvetési tervezetről alkotott véleményéből.

Nagyvilág

Mátyás Győző: Együtt vagy külön

A szervezetet megrengetni látszó válság kezelése érdekében a németek és a franciák tettek egy közös lépést az Európai Unió stabilizálására.

Gazdaság

Új vezetővel erősít az Allianz

2020 májusától a vállalat értékesítési és hálózatirányítás divíziójának élére Vámos Levente került, aki a Magyar Nemzeti Bank hatósági engedélyét követően, az Allianz Hungária Zrt. igazgatóságának a tagjává is válik. Vámos…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló