GDP hírek

Gazdaság › GDP

Harmincéves mélypontra lassult a kínai növekedés

20.01.17 09:31

Az amerikai-kínai kereskedelmi háború, valamint a kedvezőtlen befektetői hangulat miatt harmincéves mélypontra lassult a kínai gazdaság növekedése tavaly.

Évek óta nem teljesített ilyen gyengén a német gazdaság

20.01.15 12:58

Tavaly nagyot fékezett a német gazdaság, az előzetes becslés szerint 0,6%-kal növekedett a GDP.

Német infláció – öthavi csúcs decemberben

20.01.15 12:13

Decemberben öt havi csúcsra emelkedett a németországi infláció - jelentette a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.

Németország. A gyenge feldolgozóipar húzta le a növekedést

20.01.15 11:46

Németország hazai összterméke 0,6 százalékkal nőtt 2019-ben az egy évvel korábbihoz képest. A növekedést a feldolgozóipar gyengesége fogta vissza - közölte a német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis).

340 forintig is elmehet 2020-ban az euró

20.01.13 12:55

A tavalyinál lassabb, ám az eurózónánál és a régiós országoknál még mindig gyorsabb lehet a gazdasági növekedés idén Magyarországon – írja prognózisában az Equilor. A befektetési cég 2020-ra 3,8 százalékos GDP-növekedést jósol, ebben továbbra is…

Hét dolog, amelyet az MNB-nek köszönhettünk az elmúlt évtizedben

20.01.09 14:22

Az alapkamat nagymértékű csökkentésének, a nem-konvencionális eszközök bevezetésének és a GDP arányos államadósság mérséklődésének hatására 2019-re lefeleződött a költségvetés GDP arányos kamatkiadása. A Növekedési Hitelprogram…

A kiskereskedelmi forgalom élénkülése erős gazdasági növekedést vetít előre

20.01.08 22:03

A kiskereskedelmi forgalom novemberi élénkülése jó előjel a tavalyi negyedik negyedévi GDP-növekedést tekintve – állapították meg az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden kiadott jelentését kommentálva. A

A(z) "GDP" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Koronavírus-helyzet: az egész világon egyedülállóak Magyarország adatai

Az eddigi hivatalos közlések alapján hazánk az egyetlen, amelynek 10 százalék feletti a halálozási rátája, nem alacsony a GDP-je, és nem volt túlterhelt az egészségügy sem.

Gazdaság

Koronavírus-helyzet: az egész világon egyedülállóak Magyarország adatai

Az eddigi hivatalos közlések alapján hazánk az egyetlen, amelynek 10 százalék feletti a halálozási rátája, nem alacsony a GDP-je, és nem volt túlterhelt az egészségügy sem.

Nagyvilág

Borrell: Határozottabb Kína-stratégiára van szüksége az EU-nak

Az EU-nak „csak akkor van esélye" Kínával szemben, ha közös és átfogó megközelítést alkalmaz – jelentette ki Josep Borrell, az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn.

Gazdaság

Új vezetővel erősít az Allianz

2020 májusától a vállalat értékesítési és hálózatirányítás divíziójának élére Vámos Levente került, aki a Magyar Nemzeti Bank hatósági engedélyét követően, az Allianz Hungária Zrt. igazgatóságának a tagjává is válik. Vámos…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló