Gabona hírek

Gazdaság › Gabona

Befejeződött a csabai szélmalom felújítása

20.01.18 11:21

Csaknem 30 millió forintból új tetőt és vitorlákat kapott a békéscsabai szélmalom, a felújítás a héten befejeződött, a jelenleg gabonamúzeumként üzemelő épület hivatalos átadása február elején várható.

Nyugodtak a gabonapiacok az aláírás előtt

20.01.14 08:07

Viszonylag csendesen indult a hét az árutőzsdén, mindenki a Kína és Egyesült Államok közötti részleges kereskedelmi megállapodás aláírására vár.

Kiskőrös címerében a méhkas a lakosság szorgalmát is jelképezi

20.01.12 08:04

A Kunság szívében található Kiskőrös, Bács-Kiskun megye legdinamikusabban fejlődő települése. Címerében egy méhkas a lakosság szorgalmára és a méhtenyésztésre utal, a kőrisfák az erdőket, a nyíllal átlőtt nyakú szarvas a vadászatot, a…

Létrejöhet a „gabona OPEC”?

20.01.06 08:07

Oroszország új módszert keres a gabonakivitel korlátozására az ország exportálható többletének függvényében „bizonyos piaci feltételek mellett” – mondta Dimitrij Patrusev, a mezőgazdasági miniszter a Kommerszant című újságnak.

Rettegnek az emberek a Mátrai Erőmű környékén

19.11.27 17:07

Az egészségre ártalmas gázok az erőmű mögötti tározóból szabadulnak fel. A tározó vizét tehát felhígítják és leeresztik – a több településen átfolyó Bene-patakba.

Több EU-szabályozás átalakítását sürgetik a V4-ek agrárkamarái

19.11.26 15:38

Több Eu-szabályozás átalakítását, és a termelők számára kedvező uniós agrárpolitika fenntartását sürgették kedden záruló lengyelországi találkozójukon a visegrádi államok agrárkamarái - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az Mti-vel.

Hogy nézne ki a marsi növénytermesztés?

19.10.18 19:03

Várhatóan az energiában és vitaminban gazdag burgonyával kezdünk majd, de nő majd bab és borsó, valamint gabona, paradicsom, zsázsa és rozs is.

A(z) "Gabona" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Esszük a gabonát, mióta világ a világ

Mindennapi probléma, hogy az emberek tévhitekre építenek a táplálkozásukat illetően.

Gazdaság

Nagyvállalatok kihívásaira válaszolnak a hazai agrár startupok

Folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara inkubációs programja. Szeptemberben indul a második NAK TechLab inkubátor, mely egyedülálló lehetőség arra, hogy a startupok vezető nagyvállalati partnerekkel dolgozzanak…

Ország

Megbukott doppinggal a kétszeres Európa-bajnok futónő

Az ukrán Natalija Krolnál vizelethajtót és vérnyomáscsökkentőt mutattak ki.

Életmód

Hihetetlen! Belülről kezdett égni egy fa Siófokon

A tűzoltók megállapították, hogy korhadt a belseje, ezért jobbnak látták kivágni a fát.

 

Kategória ajánló