Gabona hírek

Gazdaság › Gabona

Sajtízű sajt

19.09.28 17:22

Fontos a felvilágosítás, leginkább azért, hogy a valódi tejet ne keverje senki a mandula-, szója- és más gabonaalapú italokkal vagy más hasonló készítményekkel.

Fontos lenne a világpiacra is kijuttatni a magyar pálinkát

19.09.27 13:38

Fontos célkitűzés, hogy a legjobb magyar pálinkák ott legyenek a világ vezető piacain - jelentette ki az Agrárminisztérium (Am) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára pénteken a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (Omék).

Kiváló minőségű lesz a termés, csak ne lenne benne annyi parlagfű

19.09.20 13:31

Befejezték az első napraforgótételek vizsgálatát a Concordia Közraktár Zrt.-hez tartozó Gabona Control laboratóriumaiban. Ezek alapján az idei termés minősége kiemelkedő, míg mennyisége átlagos lesz, derült ki a vállalat közleményéből.

Nő a traktorok iránti kereslet

19.09.03 08:31

Az előző évek mezőgép-értékesítési rekordjai után 2019 első félévében is tovább bővült a géppiac. A teljes értékesítésen belül a traktorok 36, a gabonakombájnok 15 százalékos arányt képviseltek – közölte a Naik Aki.

Körbálák kaptak lángra Balmazújváros külterületén

19.08.24 14:55

A tűzoltók négy vízsugárral avatkoznak be. Kigyulladt és teljes terjedelmében ég egy körülbelül kétszáz körbálából álló kazal Balmazújváros külterületén, a Lászlóháza tanya térségében. A tűzhöz a hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos, valamint a…

Vodka Csernobilból - megkóstolná?

19.08.11 08:06

Egyelőre egyetlen palack létezik belőle: az elkészítésénél használt gabona és víz a Csernobil körüli lezárt zónából származik - ez az első fogyasztói termék, ami a sérült atomerőmű körüli elhagyatott területről kerül ki.

Itt a magyar sertéságazat nagy lehetősége!

19.07.31 17:06

45%-kal nőtt az első negyedévben a magyar sertésexport a KSH adati, továbbá a NAIK AKI piaci jelentése szerint az előző év azonos időszakához képest, ami leginkább a sertéspestis világpiaci megjelenésének tudható be – derül ki a Kossuth Rádió…

Magyarok kenyere

19.07.29 17:42

Az országos program során több ezer termelő ajánlott fel búzát, melyből több tízezer rászorulót támogatnak majd.

A(z) "Gabona" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Greenpeace: A Mátrai Erőmű környékén szennyvíz folyik a patakokban

A hvg.hu pedig talált egy csövet, ami az ipari területre, a Mátrai Erőmű és a Viresol gabonakeményítő-üzem határához vezetett, és útközben látszott, hogy a cső egy helyen hibás, folyadék spriccel belőle, pont a Nyiget-patak partjánál.

Gazdaság

A halfogyasztás megduplázását tervezi az agrártárca

Nő a magyarországi halfogyasztás az utóbbi tíz évben, de még mindig messze az európai uniós átlag alatt van – mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára.

Ország

Árpád-kori szentek és boldogok címmel hirdetnek vetélkedőt iskolásoknak

A megmérettetésre anyaországi, valamint erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és délvidéki fiatalok jelentkezését várják.

Megye

Döntött a közgyűlés: a teljes közösségi közlekedést a DKV viheti Debrecenben

Debrecen - A tervek szerint a szóló és a csuklós buszokat is lecserélnék, és elektromos járműveket is szolgálatba állítanának.

 

Kategória ajánló