Gabona hírek

Gazdaság › Gabona

Az elmúlt évben is rengeteg innovációt vezetett be a NAIK (Videó)

20.02.19 16:37

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ nemzetközi szinten is megjeleníti új ismereteit, valamint az agrárkutatás és a fogyasztók kapcsolatát is erősítette az elmúlt évben, ami minden bizonnyal a továbbiakban is így marad.

300 millió forintból fejlesztik a kiszombori vetőmagüzemet

20.02.18 17:59

Vetőmagüzemi beruházást és ezzel összefüggésben 460 millió forintos tőkeemelést jelentett be kedden Szegeden a Gabonakutatóban Nagy István agrárminiszter. A Kiszomboron megvalósuló fejlesztés kapcsán időkapszulát is elhelyeztek…

Oroszországban tavaly nőtt a betakarított gabona mennyisége

20.02.16 14:16

Oroszországban tavaly 121,2 millió tonna gabonát takarítottak be, ami 8 millió tonnával felülmúlta a 2018. évi 113,2 millió tonnát.

Áresés a gabonapiacon

20.02.04 15:04

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) árupiaci szekciójában a termények jegyzése továbbra is szünetel. A piaci szereplők a nemzetközi árutőzsdéken tájékozódhatnak a gabonafélék és az olajmagok különböző lejáratra szóló jegyzéseiről.

Nagyott drágult a kukorica – részben a koronavírus miatt

20.01.30 15:07

A kínai koronavírus-járvány és a Brexit megállapodás világgazdasági hatásai is erősítik a gabonaárak emelkedését.

Befejeződött a csabai szélmalom felújítása

20.01.18 11:21

Az elmúlt években jelentős fejlesztések valósultak meg a több létesítményből álló Gabonamúzeumnál: megújult a fogadóépület, járdákat tettek rendbe és korszerűsítették a mágori gépszínt is.

Nyugodtak a gabonapiacok az aláírás előtt

20.01.14 08:07

Viszonylag csendesen indult a hét az árutőzsdén, mindenki a Kína és Egyesült Államok közötti részleges kereskedelmi megállapodás aláírására vár.

Kiskőrös címerében a méhkas a lakosság szorgalmát is jelképezi

20.01.12 08:04

A Kunság szívében található Kiskőrös, Bács-Kiskun megye legdinamikusabban fejlődő települése. Címerében egy méhkas a lakosság szorgalmára és a méhtenyésztésre utal, a kőrisfák az erdőket, a nyíllal átlőtt nyakú szarvas a vadászatot, a…

Létrejöhet a „gabona OPEC”?

20.01.06 08:07

Oroszország új módszert keres a gabonakivitel korlátozására az ország exportálható többletének függvényében „bizonyos piaci feltételek mellett” – mondta Dimitrij Patrusev, a mezőgazdasági miniszter a Kommerszant című újságnak.

A(z) "Gabona" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Időkapszula a Gabonakutatóban

Február 18-án időkapszulát helyeztek el a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kht. új beruházásának alapjában Nagy István agrárminiszter és Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója jelenlétében.

Gazdaság

Mi lesz a drón jövője?

A mezőgazdaságban is folyamatos az innováció, az adatelemző programok javulása és az adatszerzés lehetőségeinek kibővülése.

Ország

Szlovénia után Ukrajna ellen kosarazunk

A címvédő Szlovénia elleni bravúros győzelemmel kezdte a 2021-es Európa-bajnoki selejtező-sorozatot a magyar férfi kosárlabda-válogatott. Amely vasárnap már Ukrajna vendégeként lép pályára (17.00, M4 Sport).

Életmód

Felborult egy autó Gesztely közelében

Árokba, az oldalára borult egy személyautó Gesztely közelében, a Megyaszóra vezető úton. A balesethez a miskolci tűzoltókat riasztották, és a helyszínre érkeztek a mentők is. Az egység áramtalanította a gépkocsit, amely nem…

 

Kategória ajánló