Földrengés hírek

Közélet › Földrengés

Sorozatos földrengések rázták meg az északi szigetországot

21.02.27 15:23

Összesen több mint hatezer kisebb földmozgást észleltek az elmúlt napokban Izlandon - jelentette a Vedurstofa meteorológiai szolgálat egy szombat reggeli 5,2-es fokozatú rengés után.

4,3-es erősségű földrengés rázta meg Dubrovnik környékét

21.02.24 12:50

A Richter-skála szerinti 4,3-as erősségű földrengés rázta meg szerda este 23 óra 7 perckor Dubrovnik környékét, de érezték a rengést Bosznia-Hercegovinában és Horvátországban is.

Reális veszély a földrengés – Mit tegyünk, ha bekövetkezik?

21.02.23 15:31

A horvátországi természeti katasztrófához hasonlóra már hazánkban is többször volt példa, a huszadik században három 5-ös magnitúdónál nagyobb földrengés pusztított.

Csökkent a hűtővízszint a fukusimai atomerőmű két reaktorában a szombati földrengés óta

21.02.19 19:23

Csökkent a hűtővízszint Japán fukusimai atomerőművének két reaktorában azóta, hogy szombaton 7,1-es erejű földrengés rázkódtatta meg az építmény környékét - közölte pénteken a létesítmény üzemeltetője, a TEPCO.

Katasztrófavédelem – Földrengés után: tetőt fedtek, segítettek!

21.02.17 19:52

December végén 6,3-as erősségű földrengés volt Horvátországban, majd több utórengés alakult ki. Ezeket Magyarország több területén is érezte a lakosság. A katasztrófavédelem azonnal reagált: több raklapnyi segélyszállítmányt küldött a…

A tokiói földrengésben nem érte sérülés az olimpiai épületeket

21.02.15 13:46

Nem okozott károkat a nyári tokiói olimpia létesítményeiben a Japánt sújtó erős földrengés. A Kyodo News hírügynökség beszámolója szerint az ország keleti partjainál, a Csendes-óceánon bekövetkezett, a Richter-skálán 7,3-as erősségű…

Földrengés rázta meg az atomkatasztrófa helyszínét

21.02.14 09:40

Szökőárriadót nem rendeltek el, de a japán kormány munkacsoportot hozott létre a következmények kezelésére.

A(z) "Földrengés" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Közélet

Forradalmasíthatják a földrengés-előrejelzést, új módszert alkottak meg

Az amerikai Stanford Egyetem kutatói egy teljesen új rendszert dolgoztak ki, mely minden eddiginél hamarabb és gyorsabban tudja előre jelezni, ha jelentősebb földmozgás várható.

Ország

Szigorú előírások közepette tartják a horvát helyhatósági választásokat

Horvátországban a járványhelyzet miatt szigorú előírások mellett tartják vasárnap a helyhatósági választások első fordulóját.

Top magyar cég

A Za ľudí kiléphet kormányból, ha a parlament elfogadja a Sme rodina javaslatát, amit a Smer is erősen támogat

Ján Richter (Smer-SD) ellenzéki képviselő, korábbi munkaügyi miniszter osztotta Milan Krajniak (Sme rodina) munka-, család- és szociális ügyi miniszter véleményét az úgynevezett kollúziós vizsgálati fogság feltételeinek…

Gazdaság

Újabb fordulat az Európai Unió vakcinabotrányában

Az EU egészségügyi biztosa korábban nagy adományokat fogadott el a vakcinagyártóktól + VIDEÓ.

 

Kategória ajánló