Ferenc pápa hírek

Ismert személy › Ferenc pápa

Megosztó a vatikáni betlehem

20.12.22 06:37

Tekebábok, akik között a kis Jézus a golyó. Volt, aki így jellemezte a római Szent Péter téren felállított idei betlehemet. Ferenc pápa viszont azt írta közösségi oldalán: "ne álljunk meg a jeleknél, értsük meg az üzenetet".

Ferenc pápa lelki megújulást sürgetett aranyvasárnap

20.12.20 18:52

A pápa szerint a közeledő karácsony lehetőséget ad a belső megújulásra, az elfelejtett imához való visszatérésre, a megtérésre.

Megszólalt a gyermekbántalmazásért tévesen elítélt bíboros

20.12.20 15:07

George Pell bíboros szerint konzervatív nézetei miatt támadta a nyilvánosság. A BBC-nek nyilatkozva a 79 éves férfi azt mondta, „nem kétséges”, hogy keresetlen stílusa és hagyományos nézetei – olyan kérdésekben, mint az abortusz –…

NB Iii: közös megegyezéssel távozott a Pápa vezetőedzője

20.12.17 13:49

Az elmúlt hetek sikertelensége miatt december 31-ével közös megegyezéssel távozik a Pápa kispadjáról a labdarúgócsapat vezetőedzője, Lengyel Ferenc – közölte a klub.

A szlovák államfőt fogadta a pápa

20.12.14 14:59

A szlovák államfő hivatalos látogatást tett a Vatikánban, ahol fogadta őt Ferenc pápa. Čaputová egyebek mellett négy nagy adventi gyertyát vitt ajándékba szentatyának, melyek hátrányos helyzetű dolgozókat alkalmazó védett műhelyben…

Első hivatalos vatikáni látogatására utazik Zuzana Čaputová államfő

20.12.11 18:56

Zuzana Čaputová államfő vasárnap (december 13.) első hivatalos látogatására utazik a Vatikánba. Hétfőn Ferenc pápával találkozik – tájékoztatta a TASR-t Martin Strižinec, az államfő szóvivője.   Čaputová hétfőn Ferenc pápán kívül Jozef Tomek…

A(z) "Ferenc pápa" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ismert személy

Kövekkel dobálták az izraeli rendőröket, gumilövedékekkel támadtak vissza a palesztinokra

Tizenhat palesztint kellett kórházba szállítani a szombat éjszakai jeruzsálemi összecsapások után. Ferenc pápa testvéri megoldást kért az Izraelben harcoló felektől.

Ország

A Vatikán nemet mondott rá, a német katolikus egyház mégis áldását adja az azonos nemű párokra

A Német Katolikusok Központi Bizottságának szóvivője szerint „mélyen az evangéliumon alapszik”, hogy ezek a párok „Isten áldását kérik”.

Kultúra és szórakozás

Működik a Papírszínház az oktatásban

Papírszínház – Online színházi előadások az Apor Vilmos Katolikus Főiskola online szakmai napján 2021. május 14-én óvodásoknak és kisiskolásoknak. A Magyarországon másfél évtizede megjelent, japán gyökerű…

Nagyvilág

Nem alszik éjszakánként Bangó Margit: ez az oka

A koronavírus-járvány okozta szünet sem hozott változást Bangó Margit napi rutinjában, aki elárulta, csak hajnalban tud nyugovóra térni a sok évnyi koncertezés miatt.

 

Kategória ajánló