Felsőoktatás hírek

Közélet › Felsőoktatás

OKJ-s imámképző indul Németországban

Ma 16:07

Megkezdődik a muszlim hitszónokok, azaz imámok képzése a német állami felsőoktatásban, az első kísérleti projekt csütörtökön indul az osnabrücki egyetemen – írta az Osnabrücker Neue Zeitung (NOZ) című német lap.

Meghosszabbították a felsőoktatási jelentkezések hitelesítési határidejét

Ma 10:23

Az Oktatási Hivatal péntek éjfélig meghosszabbította a felsőoktatási jelentkezések hitelesítési határidejét. A hivatal csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében azzal indokolta a hosszabbítást, hogy kedden és szerdán időszakosan, technikai okokból…

A Természetvédelmi Világszövetség tagja lett a Jane Goodall Intézetek globális szervezete

Tegnap 18:40

A Jane Goodall Institute Global két szavazattal fog rendelkezni a Természetvédelmi Világszövetségben, amelynek révén részt vehet a világközösségre vonatkozó természetvédelmi ajánlások és politika kialakításában.  

A reggelit kihagyó diákok rosszabbul teljesítenek az iskolában

Tegnap 18:34

Azok a diákok, akik általában nem reggeliznek, rosszabbul teljesítenek az érettségin, mint azok, akik rendesen megeszik a reggelijüket – erre az eredményre jutott egy brit kutatás.

A rendőrszakma testközelből

19.11.19 13:46

A rendőrszakma testközelbőlORFK Kommunikációs Szolgálat2019. 11. 18., h - 14:57 Nyílt nap az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban.

Változások a felsőoktatásban: egyre kevesebbet ér a tudományos eredmény?

19.11.19 10:05

Lazultak az egyetemi tanári cím elnyeréséhez szükséges és doktori iskola törzstagjaira vonatkozó követelmények, ami a tudományos teljesítmény fontosságának háttérbe szorulásához vezethet. A fiatal kutatók eközben nem járnak jól az új szabályozással -…

A lex Mocsai után tovább lazítja a tudományos fokozatok megszerzését az Orbán-kormány

19.11.19 09:31

A korábbi szigorú tudományos követelmények lazításával olyan személyek is elnyerhetik az egyetemi tanári tudományos fokozatot vagy alapíthatnak doktori iskolát, akiknek a korábbi időkben vagy esélye sem lett volna, vagy még további hosszú évek…

Módosul az Okj – Ezeket feltétlenül tudnod kell, ha szakmát tanulnál

19.11.18 22:39

A választható szakmák száma jelentősen lecsökkent, de nem ez az egyetlen változás, amire oda kell figyelniük a tanulni vágyóknak.

A(z) "Felsőoktatás" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Közélet

Megkezdődik a német imámok állami képzése

Megkezdődik a muszlim hitszónok képzése a német állami felsőoktatásban.

Közélet

Mégis plágium Siniša Mali doktori disszertációja

A Belgrádi Egyetem professzionális etikával foglalkozó bizottsága megállapította, hogy Siniša Mali pénzügyminiszter megszegte az akadémiai szabályokat, doktori disszertációja pedig megsértette az etikai normákat. A bizottság az…

Közélet

Meghosszabbították a felsőoktatási jelentkezések hitelesítési határidejét

Kedden és szerdán időszakosan, technikai okokból nem volt lehetőség a felsőoktatási felvételi jelentkezések ügyfélkapun keresztül történő hitelesítésére, ezzel indokolta közleményében a hosszabbítást az Oktatási Hivatal.

Közélet

A reggelit kihagyó diákok rosszabbul teljesítenek az iskolában

Azok a diákok, akik általában nem reggeliznek, rosszabbul teljesítenek az érettségin, mint azok, akik rendesen megeszik a reggelijüket - erre az eredményre jutott egy brit kutatás.

 

Kategória ajánló