Fed hírek

Gazdaság › Fed

Jövő év végéig húzódhat a normalizálás, sok kormányzati segítség kell még

20.05.19 10:02

A tőzsdék szépen emelkednek ma, aminek fő oka a javuló vírusstatisztikákban és a Fed-elnök interjújában keresendő. Az elnök egyrészt ugyan pesszimista volt, szerinte jövő év végéig is eltarthat a gazdaság normalizálása. Másrészt viszont újabb…

Ne fogadjon senki arra a tőzsdén, hogy az USA gazdasága összeomlik!

20.05.18 21:21

Egy 60 perces interjúban Powell Fed elnök azt mondta, hogy a gazdasági fellendülés több mint egy évet vehet igénybe, és legkorábban 2020 második felében kezdődhet el.

Másfél évig is eltarthat az amerikai gazdaság talpra állítása

20.05.17 23:45

Akár egy-másfél évre is szükség lehet az amerikai gazdaság teljes helyreállításához - jelentette ki vasárnap a CBS televíziónak adott interjújában Jerome Powell, az amerikai jegybank szerepét betöltő központi tartalékrendszer (Fed) elnöke.

Fed-elnök: elhúzódó recesszió veszélye fenyeget

20.05.13 19:02

További kormányzati intézkedésekre lenne szükség ahhoz, hogy a koronavírus-járvány ne okozzon hosszú távú károkat az amerikai gazdaságnak - jelentette ki Jerome Powell.

Nem változott az amerikai jegybank kamata

20.04.29 21:40

A Fed úgy véli, hogy a koronavírus-járvány súlyosan befolyásolja a közeljövő kilátásait, és jelentős kockázatokat jelent középtávon.

Fed: változatlan az irányadó kamat

20.04.29 20:34

Az amerikai jegybank kamatdöntő fóruma a piaci várakozásoknak megfelelően 0,00-0,25 százalékos sávban tartotta az irányadó kamatot.

Mnb: Május 4-én indul az állampapír-vásárlási program

20.04.27 20:43

A jegybank monetáris tanácsa döntött az állampapír-vásárlási és a jelzáloglevél-vásárlási program részleteiről, amelyek célja a monetáris transzmisszió sérüléseinek megelőzése és a koronavírus-járvány kapcsán felmerülő gazdasági és…

2300 milliárd dolláros is lehet a FED gazdaságmentő csomagja

20.04.09 19:57

A Main Street Lending Program nevű csomag keretében a Fed bankokon keresztül négyéves hiteleket fog nyújtani a legfeljebb tízezer embert foglalkoztató vagy évi 2,5 milliárd dollárnál kisebb bevételű vállalatoknak. A kis és közepes méretű vállalatok…

Új hitelprogramot indít a Fed

20.04.09 19:28

A Fed a koronavírus-válságban a háztartások, a vállalatok, és az állam segítségére siet, hogy támogassa a gazdaságot a nehéz időkben.

A(z) "Fed" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Kedvező járványügyi adatok, újabb intézkedések

Izer Norber adóügyekért felelős államtitkár összefoglalta a kormány munkahelyvédelmi intézkedéseit. A rövid lejáratú vállalkozási hiteleket július 30-ig meghosszabbították. Már 151 ezer katás vállalkozó kapott…

Gazdaság

Heti makronaptár - Kamatdöntés mellett munkaerőpiaci, kereseti statisztika várható a jövő héten

Munkaerőpiaci, kereseti és más adatok is megjelennek a következő héten, de a legnagyobb figyelmet a jegybank májusi kamatmeghatározó ülése kaphatja, ugyanakkor kamatváltozást nem várnak az elemzők.

Ország

Az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó Csernobilhoz hasonlította Kína járványkezelését

A csernobili atomkatasztrófához hasonlította Kína járványkezelését Robert O'Brien amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó az NBC televíziónak...

Gazdaság

Heti makronaptár - Kamatdöntés mellett munkaerőpiaci, kereseti statisztika várható a jövő héten

Munkaerőpiaci, kereseti és más adatok is megjelennek a következő héten, de a legnagyobb figyelmet a jegybank májusi kamatmeghatározó ülése kaphatja, ugyanakkor kamatváltozást nem várnak az elemzők.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló