Farsang hírek

Esemény › Farsang

Fogták a farsang farkát a baglyasi szépkorúak (fotók, videó)

20.02.27 11:58

A lakók és a dolgozók is maskarába öltöztek, és vidám, táncos mulatsággal búcsúztatták a telet minap, a Baglyaskő Idősek Otthonában.

A tokodiak Tina Turnerrel búcsúztatták a telet

20.02.27 07:46

Több százan vettek részt idén is a Tokodi Farsangtemetésen, melyen Tina Turnerral mulattak, majd a gyásznép utolsó útjára kísérte Farsang Ferkót.

Farsang az idősek otthonában

20.02.25 09:46

Farsang utolsó hetében a Látássérült klub tagjaival töltöttek egy vidám délutánt a Méltó Élet Esélye

Télkergető tikverőzést rendeznek kedden Mohán

20.02.25 09:15

Télkergető, farsangbúcsúztató tikverőzést rendeznek kedden a Fejér megyei Mohán: a húshagyó kedden megtartott alakoskodó népszokásnak évszázados hagyománya van és minden esetben ezreket vonz a településre. A népszokásban a…

Bianka, a nap lánya

20.02.25 07:22

Bianka szereti a szabadban készült ételeket. Mivel a farsang elűzte a telet érzi, hogy már nincs messze a kerti sütögetések ideje.

Farsang farka: A mulatságok és lakodalmak időszaka

20.02.24 19:04

A farsangi ünnepkör vízkereszttől húshagyókeddig tart. Ennek az időszaknak nem csupán egyházi, hanem igen sokszínű népi hagyományai is vannak. A...

Csúcsot döntött idén a mohácsi busójárás

20.02.23 19:10

Összesen 1950 busó vonult fel az idén a mohácsi téltemető farsangon, vagyis város minden kilencedik lakója maskarát öltött.

Kibéd, ahol farsangkor nem temetik el a telet, inkább lakodalomba hívják a népet

20.02.23 15:04

Szombaton tartották a hagyomány szerinti farsangi ünnepséget Kibéden, mulatságba, úgymond lakodalomba hívták az embereket.

Vizes farsang a zalakarosi fürdőben

20.02.22 19:31

Kétszáz zalakarosi és nagykanizsai iskolás részvételével rendezték meg pénteken a Zalakarosi Fürdőn az első vizes farsangot.

A(z) "Farsang" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Esemény

A járvány miatt elhalasztják a riói karnevált

Még sosem fordult elő ilyen az elmúlt évszázadban, de most a koronavírus-járvány miatt meghatározatlan időre elhalasztják a riói karnevált.  Eredetileg a farsang idején, februárban szokták megtartani a brazil…

Esemény

Raktárkoncert: Janicsák Veca főállású háziasszony lett

Már a karácsonyt is eltervezte Janicsák Veca, aki a járvány idején inkább háziasszonyként éli életét, mint énekesnőként. Ezért is örült, hogy egy órára visszatérhetett a színpadra.

Megye

Miután szilánkosra tört combbal mozgásképtelenné tették, egy elhagyatott nádasba vonszolták a fagyban

A Csongrád-Csanád megyei férfi előtte inkább ivott abban a kocsmában, ahová dolgozni ment, és összeveszett a vendégekkel.

Kultúra és szórakozás

Milyen a helyzet? – Derkósok az Art Marketen

A Helyzet? című kiállítás az Art Marketen a pályakezdő alkotók helyzetére, érzelmi állapotukra és szociális környezetükre is reflektál. Interjú.

 

Kategória ajánló