Farsang hírek

Esemény › Farsang

Fogták a farsang farkát a baglyasi szépkorúak (fotók, videó)

20.02.27 11:58

A lakók és a dolgozók is maskarába öltöztek, és vidám, táncos mulatsággal búcsúztatták a telet minap, a Baglyaskő Idősek Otthonában.

A tokodiak Tina Turnerrel búcsúztatták a telet

20.02.27 07:46

Több százan vettek részt idén is a Tokodi Farsangtemetésen, melyen Tina Turnerral mulattak, majd a gyásznép utolsó útjára kísérte Farsang Ferkót.

Farsang az idősek otthonában

20.02.25 09:46

Farsang utolsó hetében a Látássérült klub tagjaival töltöttek egy vidám délutánt a Méltó Élet Esélye

Télkergető tikverőzést rendeznek kedden Mohán

20.02.25 09:15

Télkergető, farsangbúcsúztató tikverőzést rendeznek kedden a Fejér megyei Mohán: a húshagyó kedden megtartott alakoskodó népszokásnak évszázados hagyománya van és minden esetben ezreket vonz a településre. A népszokásban a…

Bianka, a nap lánya

20.02.25 07:22

Bianka szereti a szabadban készült ételeket. Mivel a farsang elűzte a telet érzi, hogy már nincs messze a kerti sütögetések ideje.

Farsang farka: A mulatságok és lakodalmak időszaka

20.02.24 19:04

A farsangi ünnepkör vízkereszttől húshagyókeddig tart. Ennek az időszaknak nem csupán egyházi, hanem igen sokszínű népi hagyományai is vannak. A...

Csúcsot döntött idén a mohácsi busójárás

20.02.23 19:10

Összesen 1950 busó vonult fel az idén a mohácsi téltemető farsangon, vagyis város minden kilencedik lakója maskarát öltött.

Kibéd, ahol farsangkor nem temetik el a telet, inkább lakodalomba hívják a népet

20.02.23 15:04

Szombaton tartották a hagyomány szerinti farsangi ünnepséget Kibéden, mulatságba, úgymond lakodalomba hívták az embereket.

Vizes farsang a zalakarosi fürdőben

20.02.22 19:31

Kétszáz zalakarosi és nagykanizsai iskolás részvételével rendezték meg pénteken a Zalakarosi Fürdőn az első vizes farsangot.

Maskarádéval űzték el a telet a cívisvárosból

20.02.22 17:22

Csak az egykedvűen forgó óriáskereket nem tudta kizökkenteni megszokott nyugalmából Konc király és Cibere vajda csinnadrattája.

A(z) "Farsang" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Esemény

Fogták a farsang farkát a baglyasi szépkorúak (fotók, videó)

A lakók és a dolgozók is maskarába öltöztek, és vidám, táncos mulatsággal búcsúztatták a telet minap, a Baglyaskő Idősek Otthonában.

Esemény

Jól működik a mozaikcsalád Stohl Andráséknál

Még 2018 karácsonyán kérte meg Stohl András a nála 19 évvel fiatalabb Vica kezét, akit a Centrál Színházban ismert meg.  A szerelmesek a koronavírus járvány árnyékában már az esküvőt szervezik. Nem egyszerű Stohl András…

Esemény

Reggeli elemzés: RC – US heti munkanélküliségi adat: 6,6 millió

US heti munkanélküliségi adat: 6,6 millió, ezzel 2 hét alatt közel 10 millióan járultak segélyért az Egyesült Államokban. Brutális szám. Egyébként nem voltak zárva a kormányablakok a hét második felében? Reggeli hírlevél Nemzetközi…

Életmód

Különleges koncertekkel készülnek a hétvégén a Maradj otthon! Fesztivál „fellépői”

Különleges koncertekkel készülnek a hétvégén a Maradj otthon! Fesztivál „fellépői”

 

Kategória ajánló