Fájdalomcsillapító hírek

Életmód › Fájdalomcsillapító

Cickafark, az ókori sebtapasz

20.03.06 11:01

A legenda szerint Achilles a trójai háborúban katonatársai sebének vérzését állította el a cickafarkfű levelével. Azóta a vérzéscsillapító hatású gyógynövény fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatását is igazolta a tudomány.

Hatalmas változás a patikákban: így is kiadhatják mától az Algopyrint

20.02.20 10:48

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet tájékozatatása szerint ismét vény nélkül is kiadhatóvá válik többek között az 500 mg-os Algopyrin.  Az OGYÉI honalapja szerint az alábbi listában szereplő...

Mától vény nélkül kapható a legnépszerűbb hazai fájdalomcsillapító, az Algopyrin

20.02.20 07:04

A legnépszerűbb hazai fájdalomcsillapító és a hatóanyagát tartalmazó másolatok közül kilenc vált mától szabadon, azaz recept nélkül is kiadhatóvá a patikákban – írja a Népszava a gyógyszerhatóság honlapja alapján. Az Algopyrin és a hatóanyagát…

Női kézi: a Dvsc jobbszélsője visszavonul az idény végén

20.02.12 20:19

Varsányi Nóra, a DVSC női kézilabdacsapatának jobbszélsője végleg befejezi profi pályafutását, azaz az idény végén visszavonul – írja a dvsckezilabda.hu.

Ez változott a vényköteles gyógyszereknél

20.02.12 08:30

A vényköteles gyógyszerek egyedi azonosítóval való ellátásának köszönhetően még biztonságosabb lett a hazai gyógyszerellátás - közölte Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója.

A(z) "Fájdalomcsillapító" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

Kiállnak a magyar tudósok a Sinopharm vakcina mellett – Kínából jön a fájdalomcsillapítók hatóanyaga is

Ha kínai, akkor olcsó és gagyi – ez van a magyar fejekben, noha a kínai vakcina se nem olcsó, se nem gagyi. A gyógyszeriparban jártas szakemberek szerint a kínai gyógyszeripar a világ élvonalában van, onnan érkezik számos gyógyszer…

Életmód

Állatokban már hatékony a magyar Covid-gyógyszer

A megelőzésre is alkalmas szert a tervek szerint hamarosan az EMa-hoz is benyújtják törzskönyvezésre, írta az InfoStart.

Közélet

Új otthont kap a Békéscsabai Napsugár Bábszínház

A „Modern Városok Program Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő fejlesztési projekt” keretében valósul meg a Gyulai úti Ursziny-Beliczey kúria rehabilitációja. A műemléki épület felújítása, a hozzáépítéssel, a…

Közélet

Több Európa helyett okosabb Európa kell

„Nem mindenképp több Európa kell, hanem okosabb Európa. Ott legyen mélyebb integráció, ahol a közös uniós fellépés hatékonyabb, mint a nemzeti” – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Varga Judit igazságügyi miniszter.

 

Kategória ajánló