Evangélikus hírek

Kultúra és szórakozás › Evangélikus

A Kultúra Lovagja címeket adtak át

20.01.18 15:07

A magyar kultúra napja alkalmából immár 24. alkalommal megrendezett gála két fővédnöke Benkő Tibor és Fekete Péter volt.

Iványi Gáborék újra az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak

20.01.09 09:01

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget 2011-ben fosztották meg az egyházi jogaitól, ezt követően már különböző bírósági fórumokhoz fordultak Iványiék, többek között az EJEB is elmarasztalta az államot, hiába. A jogokat nem kapták vissza. Most…

Erdő Péter: Fontos, hogy a keresztények hite Jézus személyéhez kapcsolódjon

19.12.25 14:31

Jézus születésének történetén keresztül az isteni valóság lép be az emberiség életébe - mondta a bíboros a karácsonyi ünnepi szentmisén.

Fabiny Tamás: Ne higgyük el, hogy Jézust ki lehet szorítani a világból

19.12.25 12:37

Jézusnak a védettségében legyen áldott ünnepünk, ahol magunk is észrevesszük a kicsiket, a rászorulókat és lehajolunk hozzájuk – mondta a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke.

Évszázadokig január hatodikán ünnepelték a karácsonyt

19.12.24 20:22

A karácsony időpontja a 325-ben tartott niceai zsinaton különült el a vízkeresztétől, és került át december 25-re.

A(z) "Evangélikus" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

A Szent Efrém férfikar lép fel a magyar kultúra ünnepén

A magyar kultúra napja alkalmából rendezett önkormányzati ünnepségen Magyarország egyik legnépszerűbb vokális együttese, a Szent Efrém Férfikar ad koncertet 2020. január 22-én, jövő héten szerdán 18 órakor az evangélikus…

Kultúra és szórakozás

Jótékonyság: ingyen vihették a gyerekruhákat a rászorulók Nagykanizsán

Jótékonysági ruhaosztást rendezett szombaton a Jézus Szíve Plébánia közösségi házában a Katolikus Karitász nagykanizsai szervezete.

Nagyvilág

Elkezdődött az ökumenikus imahét, íme az újpesti igehirdetések időpontjai

Az imahét napjain a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben tartanak istentiszteleteket és imádkoznak a keresztények egységéért. Az idei ökumenikus imahét anyagát a máltai keresztények…

Magyar település

Labdarúgás: Priskin Tamás Győrben folytatja

Tovább erősödnek a Békéscsaba 1912 Előre ellenfelei az NBII-es bajnokságban, miután a Ferencvárostól érkezett támadó az ETO FC Győr együtteséhez.

 

Kategória ajánló