Evangélikus hírek

Kultúra és szórakozás › Evangélikus

Este csodálták a hangszerek királynőit, az orgonákat

Tegnap 13:09

Első alkalommal rendezte meg az Orgonák éjszakája elnevezésű országos zenei programsorozatot szombaton a Filharmónia Magyarország.

Istentagadó hippiből lett rászorultakat segítő lelkész

19.07.04 13:08

Györfi Mihály lázadó, antikommunista hippiként kezdte az életét, most pedig a Filadelfia Evangélikus Egyházközség lelkészeként egy egész szociális hálót épített ki a helyi rászorulóknak.

Díszpolgári cím – erőszakkal

19.06.30 03:26

Amikor a szabadkai városi képviselő-testület június 18-ai ülésén a jelenlevők egyhangúlag megszavazták, hogy a város szülötte, Danilo Kiš posztumusz díszpolgári címet kapjon, semmi nem utalt arra, hogy a döntés heves vitákat és indulatokat vált…

Hány pont jár majd a második emelt szintű érettségiért 2020-ban?

19.06.18 07:08

A 2020-as felsőoktatási felvételin kötelező lesz legalább egy B2-es nyelvvizsgát és egy emelt szintű érettségit szerezni. De mi a helyzet akkor, ha egy jelentkező nem egy, hanem két tárgyból tesz emelt szintű vizsgát?

A tehermentesítő út volt ismét a téma

19.05.22 14:28

A lakosság javaslatát figyelembe véve tervezi módosítani a tehermentesítő út nyomvonalát, ezzel együtt a településszerkezeti tervet és a helyi építési szabályzatot a Fehérvári út és a Györkönyi utca közötti szakaszon az önkormányzat. Ezzel…

Az első Szent Korona Nap Dunaújvárosban

19.05.16 09:13

Egy 2017-es kormányhatározatnak köszönhetően Dunaújvárosban is megrendezésre kerül a Szent Korona Nap, méghozzá június elsején, az evangélikus templomban.

Közel négyszázötven csabai óvodás sportolt

19.05.14 17:55

Az esős idő miatt nem az eredetileg tervezett helyszínen, a Szent István téren, hanem az Evangélikus Sportcsarnokban rendezték meg kedden a 24. Óvodai Sportnapot.

A(z) "Evangélikus" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Nagy volt az érdeklődés az Orgonák éjszakáján

Békéscsaba és Orosháza is csatlakozott tegnap az Orgonák éjszakája elnevezésű országos zenei programsorozathoz. A megyeszékhelyen az Evangélikus Nagytemplomban Alföldi Csaba játékát hallhatták az érdeklődők.…

Kultúra és szórakozás

Felszentelték a tűzvész után újraépített római katolikus templomot Atyhán

A magyar kormány 42 millió forinttal támogatta a templom újjáépítését.

Nagyvilág

Soltész Miklós: összefogással keresztények és magyarok maradhatunk

Míg a Kárpát-medencében templomok százai újulnak meg, Nyugat-Európában bezárják az egyházi épületeket.

Magyar település

Nagy volt az érdeklődés az Orgonák éjszakáján

Békéscsaba és Orosháza is csatlakozott tegnap az Orgonák éjszakája elnevezésű országos zenei programsorozathoz. A megyeszékhelyen az Evangélikus Nagytemplomban Alföldi Csaba játékát hallhatták az érdeklődők.…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló