Eurózóna hírek

Gazdaság › Eurózóna

Meglepetés jött a németektől

Tegnap 13:07

Romlás helyett váratlanul nagyot javult, Németországban 16 éves, az euróövezetben 5 éves csúcsot ért el a gazdasági hangulatindex a ZEW gazdaságkutató intézet augusztusi felmérésében.

A vártnál jóval magasabb lett az infláció Magyarországon

Tegnap 11:42

A korábbi elemzői várakozásoknak ellentétesen alakult júliusban az infláció Magyarországon. A szakemberek 3,2-3,3%-os drágulást prognosztizáltak, ehhez képest júliusban 3,8%-os inflációt

Javul a befektetők hangulata

20.08.10 12:43

Augusztusban már sorban a negyedik hónapja javult a befektetői hangulat az euróövezetben a Sentix GmbH gazdaságkutató intézet felmérése alapján.

Járvány előtti szinten költekeznek az európaiak

20.08.05 14:22

A koronavírus-járvány előtti, februári szintre emelkedett a kiskereskedelmi forgalom volumene az euróövezetben júniusban - írja az MTI.

Életjeleket mutat az euróövezet gazdasága

20.08.05 12:55

A koronavírus-járvány robbanásszerű terjedésének kezdete, február óta először emelkedett az euróövezet magánszektorának teljesítménye, bár a gazdaságban meghatározó szerepet játszó szolgáltató szektorban a vártnál kevésbé volt meredek a…

Beköszöntött az enyhülés a gazdaságban a járvány után

20.08.05 12:55

A koronavírus-járvány robbanásszerű terjedésének kezdete, február óta először emelkedett az euróövezet magánszektorának teljesítménye.

Elakadhat a gyors béremelkedés Magyarországon

20.07.30 13:22

Továbbra is Magyarország rendelkezik az egyik legalacsonyabb munkanélküliségi rátával az Európai Unióban, amely jó alapot nyújt a gazdaság újraindulásához. A versenyszférában jövőre és 2022-ben ismét 8-10 százalékos átlagos béremelkedés…

Jó hír érkezett az Európai Unióról

20.07.30 12:25

A vártnál nagyobb mértékben, négyhavi csúcsra emelkedett júliusban az euróövezet és az Európai Unió gazdasági hangulatindexe párhuzamosan azzal, hogy a kormányok tovább lazították a koronavírus-járvány terjedését fékező intézkedéseket. A…

A(z) "Eurózóna" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Váratlan javulást jelentettek Németországból

Romlás helyett váratlanul nagyot javult, Németországban 16 éves, az euróövezetben 5 éves csúcsot ért el a gazdasági hangulatindex a ZEW gazdaságkutató intézet augusztusi felmérésében.

Nagyvilág

Pénteken tárgyalnak az EU külügyminiszterei a fehérorosz helyzetről

Az Európai Unió szerint a vasárnapi elnökválasztás nem volt szabad és tisztességes. A Fehéroroszországgal szembeni szankciók visszahelyezéséről tárgyalnak az Európai Unió külügyminiszterei pénteken – írja a BBC. Az EU…

Ország

Namíbia elutasította Németország jóvátételi ajánlatát a 20. század elején elkövetett tömeggyilkosságokért

A gyarmatosító német katonák több tízezer embert öltek meg, a német kormány legutóbb 10 millió eurót ajánlott fel az országnak.

Gazdaság

Nem ez lesz a tőzsdék nagy napja

London kivételével csökkenéssel indult a kereskedés a főbb nyugat-európai részvénypiacokon szerdán. Budapesten stagnálás látszik.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

     

    Kategória ajánló