Eurostat hírek

Gazdaság › Eurostat

Újabb negatív rekordot döntöttek a magyarok az EU-ban

20.01.14 20:49

Az EU tagállamait nézve a magyarországi betegek töltötték a legtöbb időt kórházakban az Eurostat egy most közzétett felmérése szerint.

Pokol az anyának, ha kórházba kerül a gyerek

20.01.14 15:53

Gyerekkel kórházba kerülni igen erőt próbáló: a szülőknek lelkileg, a kisebbeknek pedig testileg is megterhelő, ha kórházi kezelésre van szükség. Egyáltalán nem mindegy persze, hogy miért és mennyi ideig tart a kórházi tartózkodás.

Történelmi mélyponton az uniós munkanélküliség

20.01.09 11:47

Az Európai Unióban a statisztikák kezdete óta a legalacsonyabb szinten állt, az euróövezetben pedig tizenegy éves mélyponton stagnált a munkanélküliségi ráta novemberben - derült ki az Eurostat kimutatásából.

Műanyagmentesség, akciók és politika határozza meg az áruházak megítélését

20.01.09 08:07

Az ünnepi időszakban számos hírt olvashattunk az őrült bevásárlásokról, megtelt bevásárlóközpontokról, gyakorlatilag teljesen kifosztott áruházakról, boltokról. A KSH és Eurostat adatai pedig arra világítanak rá, hogy egyre több pénzt költünk…

Európa bajnoka a magyar kiskereskedelem - És akkor még hol a karácsonyi láz?

20.01.08 16:01

Novemberben a piaci várakozásokat meghaladva Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben a kiskereskedelmi értékesítések volumene az egész Európai Unióban. A kedvező tendencia idén is fennmaradhat, miután a magas foglalkoztatottság, a…

Eurózóna. Hathavi csúcson – cél alatt az infláció

20.01.07 13:17

Hathavi csúcsra gyorsult, de így is messze elmaradt az inflációs céltól a fogyasztói árak emelkedésének üteme az euróövezetben decemberben az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) gyorsbecslése szerint.

Gyorsabban csökken a nem dolgozó, nem tanuló fiatalok aránya Magyarországon, mint az unióban

20.01.06 16:13

Magyarországon egyre több a tanuló vagy dolgozó fiatal, a javulás mértéke jóval meghaladja az Eu-átlag javulását, közölte Rétvári Bence, a Kdnp alelnöke szombaton az Mti-vel, az Eurostat adataira utalva.

Emmi: 2020-ban még több pénz jut kultúrára

20.01.04 18:08

Az Eurostat adatai szerint Gdp-arányosan Magyarország költi a legtöbbet kulturális beruházásokra, így az Európai Unió éllovasának számít – olvasható a minisztérium közleményében.

2020-ban még több pénz jut kultúrára

20.01.04 14:36

Ebben az évben még több pénz jut kultúrára: 2019-ben 453 milliárd forintot szánt a kormány a területre, idén pedig ez az összeg elérheti az 578 milliárd forintot - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton az MTI-vel.

A(z) "Eurostat" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Gazdaság

A vártnál erősebben nőtt a kiskereskedelmi forgalom februárban az euróövezetben

A vártnál jóval erősebb ütemben nőtt az euróövezet kiskereskedelmi forgalma februárban, még azelőtt, hogy a tagállamok elkezdtek sorra bevezetni szigorú intézkedéseket az új típusú koronavírus-járvány megfékezésének céljából. Az…

Nagyvilág

Az uniós agrártámogatások és az átmeneti nemzeti támogatások is biztosítottak a 2021-től kezdődő átmeneti időszakban

Az Európai Unió Tanácsának Mezőgazdasági Különbizottsága 2020. április 6-án elfogadta a Tanács álláspontját a Közös Agrárpolitika 2021-től kezdődő átmeneti időszakban alkalmazandó szabályairól, amely megteremti a jogi lehetőségét…

Gazdaság

Történelmi mélyponton a Sentix

Történelmi mélyponton a Sentix euróövezeti konjunktúraindexe.

Gazdaság

Idén nagyot eshet a globális gazdaság a koronavírus miatt

A német iparszövetség (BDI) hétfőn közölt előrejelzése szerint 0,5-3 százalékkal csökkenhet idén a világ hazai összterméke (GDP) a koronavírus hatásai miatt.

 

Kategória ajánló