Eurostat hírek

Gazdaság › Eurostat

Felülmúlta a várakozásokat az euróövezet ipari termelése

20.09.15 12:01

Az előző havinál kevésbé, de a várakozásokat kissé meghaladó mértékben nőtt júliusban az euróövezet ipari termelése az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat jelentése alapján.

Hiába emelkednek itthon folyamatosan a bérek: ez még csak a régiós középmezőnyhöz elég

20.09.03 13:53

A magyar átlagbérek 2018-ban és 2019-ben is a régió középmezőnyébe tartoztak, az Eurostat adatai szerint az elmúlt két évben Magyarországon az átlagbérek magasabbak voltak, mint Szlovákiában és Romániában, de nem érték el a Csehországban

Júliusban emelkedtek a termelői árak az euróövezetben

20.09.02 14:26

Júliusban az előző havihoz képest a vártnál nagyobb mértékben emelkedtek az ipari termelői árak az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdai jelentése alapján.

Magyarország lett az EU lélegeztetőgép-balekja

20.08.27 08:49

A nálunk jóval többet vásárló európai országok sokkal kedvezőbb árat tudtak kialkudni, mint a magyar kormány.

Romániában a legolcsóbb a kenyér az EU-ban

20.08.24 07:54

Romániában a legolcsóbb a kenyér az EU-ban, az uniós átlag közel fele - derül ki az Eurostat adataiból, amely a 2019-es árakat dolgozza fel. 

Nem véletlen, hogy épp a megelőzhető betegségekben van óriási hátrányunk

20.08.23 18:55

Nemzetbiztonsági kockázattá vált a magyar egészségügy, állítja Ujhelyi István a közösségi oldalára kitett nyílt levelében, amelyet azután írt meg, hogy az Eurostat adataiból kiderült: az Európai Unióban Magyarországon haltak meg a legtöbben…

Uniós viszonylatban Romániában volt a legolcsóbb a hús tavaly

20.08.18 10:05

Az európai uniós országok közül Romániában volt a legolcsóbb a hús 2019-ben, 37,3 százalékkal maradtak el a húsárak az uniós átlagtól - közölte kedden az Eurostat. 2018-ban szintén nálunk kellett a legkevesebbet fizetni a húsért.

A(z) "Eurostat" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Míg nálunk csökkentek, az európai országok többségében tovább emelkedtek a lakásárak

Az európai országok többségében 2020. II. negyedévében is emelkedtek a használt és új lakások árai. Az Eurostat módszerével számolt, 2015-höz viszonyított árszint még mindig Magyarországon a legmagasabb, de 2020. I.…

Nagyvilág

Munkavállalók kiküldetése: fontos döntés született

A munkavállalók kiküldetéséről szóló uniós irányelvet minden olyan határon átnyúló szolgáltatásnyújtásra alkalmazni kell, amely munkavállalók kiküldésével jár, így a közúti közlekedésre, különösen az árufuvarozási tevékenységre is,…

Gazdaság

Novemberben romlott az euróövezeti gazdasági hangulat

A tavaszi visszaesés óta első alkalommal.

Gazdaság

Ennyivel drágulnak januártól az autópálya-matricák

Jövőre annyival drágulnak majd az autópálya-matricák amekkora éves inflációt mért a KSH augusztusban, tehát 3,9 százalékkal.

 

Kategória ajánló