Eurostat hírek

Gazdaság › Eurostat

A magyar építőipar termelése nőtt a legnagyobb mértékben az EU-ban

17.10.18 11:38

Augusztusban csökkent az euróövezet és az EU építőiparának a termelése, a magyar építőipar viszont a legnagyobb növekedést érte el az EU-ban – derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán közzétett kimutatásából.

Legfrissebb adatok: Európa negyedét fenyegeti az elszegényedés

17.10.16 12:54

Az Európai Unió lakosságának 23,4 százalékát, 117,5 millió embert fenyegetett tavaly a szegénység vagy a társadalomból való kirekesztettség az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) által hétfőn kiadott jelentés szerint.

Milliókat fenyeget a szegénység az EU-ban

17.10.16 12:42

Az Európai Unió lakosságának 23,4 százalékát, 117,5 millió embert fenyegetett tavaly a szegénység vagy a társadalomból való kirekesztettség az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) által hétfőn kiadott jelentés szerint.

Már nem Magyarországon növekednek a legjobban a lakásárak

17.10.11 13:09

Tovább növekednek a lakásárak Európában, a drágulás 3,8 százalékos volt az euróövezetben, és 4,4 százalékos az EU-ban 2017 második negyedéve és az előző év azonos időszaka között, az Eurostat legfrissebb elemzése szerint. Tovább...

Óriási repülési forgalmat bonyolított az EU

17.10.11 12:57

Rekordot döntött a légi utasforgalom tavaly az Európai Unióban, az utasok száma mintegy 6 százalékkal bővült az előző évhez képest és megközelítette az egymilliárdot.

Újabb jó eredmény a magyar lakáspiacról

17.10.02 11:20

Továbbra is jelentős a magyarországi lakásépítési kedv: a második negyedévben 23,7 százalékkal nőtt a legalább kétlakásos társasházakra kiadott engedélyek száma, ami duplája az uniós átlagnak.

Kitartóan nőtt az európai kávébehozatal

17.09.29 14:36

Az Európai Unió (EU) 2016-ban közel 3 millió tonna kávét importált, 10 százalékkal többet, mint 10 évvel ezelőtt. A behozatal 6,9 milliárd eurót tett ki.

Mindenkinek segített a rezsicsökkentés

17.09.26 13:54

A rezsicsökkentés kezdete óta több mint ezer milliárd forintot takarítottak meg a családok Magyarországon. A Fidesz-KDNP kormány intézkedésének köszönhetően az EU statisztikai hivatalának(Eurostat) adatai alapján hazánkban a harmadik…

Mamahotelben kezdik életüket a magyar fiatalok?

17.09.26 13:24

Az Eurostat friss adatai szerint Magyarországon a 18-34 év közötti, dolgozó fiatalok 43,9 százaléka lakik egy háztartásban szüleivel.

Minek utazzak, ha van Skype? Meghökkentő ábrát mutatunk

17.09.26 12:18

A magán célú utazásoknál ugyan nem tapasztalható változás, de az üzleti utak száma drasztikusan lecsökkent az elmúlt tíz évben.

A(z) "Eurostat" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó tartalmak

Flickr
Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην ΕλλάδαLumière d'un matin en AriègeΣτο 176,2% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το α' τρίμηνοBig Data Europe Workshop SC6.1Big Data Europe Workshop SC6.1Big Data Europe Workshop SC6.1Big Data Europe Workshop SC6.1Big Data Europe Workshop SC6.1Big Data Europe Workshop SC6.1Big Data Europe Workshop SC6.1

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Ezt irigyelheti az EU Magyarországtól

Augusztusban csökkent az euróövezet és az EU építőiparának a termelése, a magyar építőipar viszont a legnagyobb növekedést érte el az EU-ban - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán közzétett kimutatásából.

Nagyvilág

Bakondi: az EU apparátusa a migrációt támogatja

Az Európai Unió bürokratikus apparátusa szisztematikusan és rendszeresen olyan döntéseket hoz, amelyek esetében a biztonság kérdése másodlagos vagy "sokadlagos" - közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági…

Gazdaság

6,8 százalékkal nőtt a kínai GDP

Ez egy kicsi lassulás. A beruházások növekedési üteme is befékezett.

Gazdaság

Nagy meglepetést okozhat az infláció

A Magyar Nemzeti Bankot látszólag nem aggasztja, hogy a növekvő gazdaságok jegybankjai mostanra szinte mindenhol a feltételek szigorításával, illetve a szigorítás előkészítésével foglalkoznak. Magyarország még most is a további…

 

Kategória ajánló