Eurostat hírek

Gazdaság › Eurostat

Kiderült, mennyire elégedettek és boldogok a magyarok

19.11.09 19:58

A belgák, a hollandok és az osztrákok érzik magukat a legboldogabbnak az Eurostat felmérése szerint. Magyarország már majdnem eléri az uniós átlagot, a sor végén Bulgária és Lettország áll.

A valós emberölési adatok

19.11.07 15:51

A valós emberölési adatok ORFK Kommunikációs Szolgálat2019. 11. 07., cs - 07:53 Eurostat: a számok makacs dolgok.

Hol lopják a legtöbb autót Európában?

19.11.07 13:37

Úgy tűnik, nem véletlen, hogy annyiszor szerepel a magyar hírekben is, hogy olasz vagy luxemburgi lopott autót fogtak a határon.

Rendőrség: téves adatokat közölt az Eurostat a magyarországi emberölésekről

19.11.07 09:46

Az Eurostat által közölt, százezer lakosra jutó 1,6-tal szemben, csupán 0,92 szándékos, befejezett emberölés történt 2017-ben Magyarországon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.

PM-államtitkár: Az adócsökkentés legbiztosabb fedezete a gazdaság fehérítése

19.11.06 13:10

Izer Norbert kiemelte: 2017-ben Magyarország volt az Európai Unió legnagyobb adócsökkentője, az Eurostat adatai szerint ugyanis itt csökkent a legnagyobb mértékben a GDP-arányos adóterhelés.

5200 gyilkosságot követtek el az Európai Unióban 2017-ben, a legtöbbet Franciaországban

19.11.06 12:14

Mintegy 5200 gyilkosságot regisztráltak a hatóságok 2017-ben az Európai Unióban, ami 19 százalékos csökkenést jelent a 2008-as adatokhoz képest - írta szerdán közzétett jelentésében az Eurostat.

Bonduelle reprezentatív kutatás: Drasztikusan kevés zöldséget fogyasztunk

19.11.04 13:58

Az Eurostat adatai alapján az EU tagállamai közül Magyarország az utolsó helyen áll a napi zöldségfogyasztás tekintetében: a lakosság csupán 30%-a fogyaszt naponta legalább egyszer zöldséget. A Bonduelle ezt a

Minden jel szerint bevándorláspárti kormány marad Németországban

19.11.04 10:04

Nem enyhül a migráció Európában. Egy év alatt 10 százalékkal nőtt az Európai Unióban a kontinensen kívülről érkező bevándorlók száma, már akik menedékkérelmet is benyújtottak. Még mindig Németország áll az első helyen a befogadó országokat…

Megint van infláció Németországban

19.10.31 13:19

A szeptemberi csökkenés után októberben minimálisan emelkedtek a fogyasztói árak Németországban – derül ki a szerdán megjelent előzetes adatokból. Ezzel az éves infláció is élénkült egy kicsit, bár még mindig nagyon messze van az EKB céljától.

Uniós munkanélküliség. A cseh a legalacsonyabb

19.10.31 13:07

Az Európai Unióban és az euróövezetben is stagnált a munkanélküliségi ráta szeptemberben. A legalacsonyabb számokat Csehországból jelentették - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

A(z) "Eurostat" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Belgiumban a legboldogabbak az emberek az EU-ban

A belgák a legboldogabbak az Európai Unióban. Ez derül ki az Eurostat egyik friss felméréséből, amely 76 százalékra teszi a boldog belgák arányát. Hasonló eredményt hozott a hollandiai, az ausztriai és a finnországi kutatás is.   A…

Nagyvilág

Az EU bekeményít Törökországgal szemben a ciprusi próbafúrások miatt

Az Európai Unió külügyminiszterei hétfőn elfogadták a Törökország elleni lehetséges szankciók keretét válaszul a Törökország által a Földközi-tenger keleti térségében végzett és az EU által jogellenesnek tartott próbafúrásokra.

Gazdaság

Csökkent a német villamosipar termelése

Csökkent a német villamosipar termelése szeptemberben és az év első kilenc hónapjában elsősorban a belföldi és euróövezeti megrendelések visszaesése miatt a német villamosipari ágazat szakmai képviseleti szervezete, a Zvei…

Gazdaság

Mnb: ideje újragondolni az infláció mérését

A fejlett országok jegybankjai közel egy évtizede jelentős erőfeszítéseik ellenére sem képesek elérni inflációs céljaikat. Az inflációs célt követő országok kétharmadában a fogyasztói árak növekedése jelenleg sem éri el a kívánt…

 

Kategória ajánló