Európai Ügyészség hírek

Közélet › Európai Ügyészség

Még idén megkezdheti működését az Európai Ügyészség

20.10.09 19:40

Nagyon fontos, hogy az Európai Ügyészség minél hamarább megkezdhesse működését - jelentette ki pénteken Brüsszelben Didier Reynders igazságügyekért felelős uniós biztos, az EU-tagországok igazságügyi minisztereinek…

Schiffer András: Miért kell ehhez Európai Ügyészség?

20.07.15 17:07

Teljesen legitim elvárás, hogy az európai polgárok ellenőrizhessék az adójukból biztosított uniós források szabályszerű felhasználását.

Attól, hogy egy ország nem tagja az Európai Ügyészségnek, még felelősségre vonható

20.07.08 10:52

Az Európai Ügyészség azokban az országokban is el fog járni bizonyos törvénysértések ügyében, amelyek nem csatlakoztak az az ügyészséghez – mondta Laura Kodruta Kövesi, a testület kinevezett főügyésze az Euronewsnak adott terjedelmes interjúban.…

Codruța Kövesi: Magyarországon is vizsgálódhat az Európai Ügyészség

20.07.07 17:10

„Vizsgálni fogunk egyes eseteket e tagállamokkal, ezek polgáraival kapcsolatban és egyes esetekben a tagállamok területén elkövetett bűncselekménynél is lesz hatáskörünk” – mondta az Euronewsnak a román jogász.

A(z) "Európai Ügyészség" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Polt Péterék támogatják az Európai Ügyészség munkáját

Munkamegállapodást kötött a Legfőbb Ügyészség és az Európai Ügyészség.

Közélet

Ülést cserélt az ittas sofőr józan utasával Siófokon

Hamis tanúzás miatt indított eljárást egy 30 éves siófoki férfi ellen a Siófoki Járási Ügyészség, mert a barátját mentő valótlan tanúvallomást tett egy ittas járművezetés miatt indult bűnügyben.

Gazdaság

Márki-Zay szerint nem korrupció, hogy a sógorának adott megbízást – de módosítják a beszerzési szabályzatot

A nyilvánosságra hatására a jelek szerint megint visszavonulót fúj Márki-Zay Péter, akiről kiderült, miközben folyamatosan fideszes korrupcióról kiabál, a saját családtagját hozta ki győztesnek egy városi pályázaton, azaz 3 millió forintos…

Közélet

Varga Judit: Kettős mérce Berlinből

Az igazságügyi miniszter válaszolt Merkel kritikájára, miszerint a keleti vakcina forgalmazása nem jó képet fest az európai egységről.

 

Kategória ajánló