Európai Bíróság hírek

Közélet › Európai Bíróság

Áttörő strasbourgi ítélet a Beneš-dekrétumok ügyében

20.05.19 13:22

Történelmi jelentőségű döntés született Strasbourgban. Az Emberi Jogok Európai Bírósága ma egy Beneš-dekrétumokkal kapcsolatos ügyben marasztalta el Szlovákiát. Ezzel kapcsolatban többen is megfogalmazták véleményüket.  Mint arról…

A kormány nem fogadja el a tranzitzónáról hozott ítéletet

20.05.19 10:11

Az Európai Bíróság ítélete szerint szélnek kéne ereszteni a tranzitzónában várakozó migránsokat, sőt, eleve nem lenne szabad őket őrizetbe venni.

Döntöttek: az Európai Bíróság szerint jogellenesen tartják őrizetben a menekülteket

20.05.16 00:51

Döntött az Európai Bíróság abban az ügyben, amely még 2019-ben indult két iráni és két afgán menedékkérő ügyében. A menekültek azt panaszolták, hogy Röszkére érkezve a hatóságok őrizetbe vették őket, illetve menedékkérelmüket is elutasították.

Megszólalt a német alkotmánybíróság elnöke az EKB-t érintő ítélettel kapcsolatban

20.05.14 20:07

Nincs veszélyben az Európai Unió Bíróságának tekintélye, és nincsen semmi rendkívüli abban, hogy nézeteltérések támadnak bíróságok között - mondta a német alkotmánybíróság elnöke egy csütörtöki lapinterjúban a testület egy minapi ítéletével…

Ismét a tranzitzónákat támadják az uniós bürokraták

20.05.14 17:40

A luxemburgi székhelyű bíróság ítélete két iráni és két afgán migráns ügye miatt született.

EU-s bíróságra került át a magyarokat is diszkrimináló osztrák törvény

20.05.14 14:46

A magyar árszínthez mérik 2019 elejétől az Ausztriában dolgozó magyarok családi juttatásait – és minden nem osztrák dolgozó jogosultnál így járnak el. Korábban ők ugyanakkora juttatást kaptak, mint az osztrákok. Ez az EU szerint jogellenes, ezért…

A(z) "Európai Bíróság" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Soros György már az Emberi Jogok Európai Bíróságát is saját befolyása alá vonta

Azáltal, hogy Soros György saját befolyása alá vonta az Emberi Jogok Európai Bíróságát a saját ideológiája szerint formálta a bíróságot.

Közélet

Bős-nagymarosi vízlépcső: a Matovič- kormány is megpróbálja a helyes mederbe terelni a kérdést

Ján Budaj emlékeztetett arra, hogy a hágai Nemzetközi Bíróság döntése alapján mindkét államnak meg kell találnia a megegyezés módját. A bősi erőmű első ütemét 1986-ban, a nagymarosi erőmű utolsó egységét…

Nagyvilág

Értékes földgázmezőt találtak a törökök, az EU szankciókkal fenyegetőzik

A török elnök szerint országa nem fog meghátrálni az Európai Unió által kilátásba helyezett szankciók ellenére sem, és folytatja a földgáz utáni kutatást a Földközi-tenger keleti medencéjében.

Közélet

Soros György már az Emberi Jogok Európai Bíróságát is saját befolyása alá vonta

Azáltal, hogy Soros György saját befolyása alá vonta az Emberi Jogok Európai Bíróságát a saját ideológiája szerint formálta a bíróságot.

 

Kategória ajánló