Európai Bíróság hírek

Közélet › Európai Bíróság

Európai Bíróság: nem volt törvénytelen a neok betiltása a méhek érdekében!

21.05.08 02:49

Az Európai Bíróság tegnap megerősítette, hogy az Európai Bizottság jogosan tiltotta meg a neonikotinoidok használatát a méhek számára vonzó növényeken 2013-ban, a Bayer által az Európai Bizottsághoz benyújtott fellebbezéssel kapcsolatos ügyben…

Átláthatóbbá válnak a befolyással bíró civil szervezetek

21.05.05 20:07

Az Európai Bíróság ítéletében megerősítette, hogy megkülönböztethető a civil szervezetek azon csoportja, amelyek képesek jelentős befolyást gyakorolni a közéletre.

A Nyílt Társadalom Alapítvány célkeresztjében az Emberi Jogok Európai Bírósága?

21.05.03 14:21

A befolyásolás lehetősége merült fel az Emberi Jogok Európai Bíróság 22 bírájánál. Erről a jelentés tavaly készült el Grégor Puppinck, az Európai Jogi és Igazságügyi Központ igazgatójának vezetésével.

DK: Kövér László a saját zsebéből, ne közpénzből fizesse be az EU-s büntetését

21.05.02 18:20

A fideszes házelnök hat újságírót jogsértő módon tiltott ki a parlamentből, ezért 1,6 millió forintos büntetést kapott az Emberi Jogok Európai Bíróságától.

Varga Judit: Sokszor farkast kiáltottak már

21.04.30 16:16

Az átláthatóság legitim és demokratikus elvárás, ezt az állítást több nemzetközi fórum mellett az Európai Unió Bírósága is elismeri.

Vadai nem hagyja, hogy Kövér László elhallgattassa - Strasbourgig megy az igazságért

21.04.27 15:49

Vadai Ágnes 2 millió forintos bírságot kapott, amiért ki merte nyilvánítani a véleményét a fideszes hazugságokról az Országgyűlésben. A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese nem hagyja annyiban az elnyomó intézkedést, a strasbourgi…

AstraZeneca állásfoglalás az uniós jogi lépésekről

21.04.26 12:58

AstraZeneca közleménye az uniós jogi lépésekről  Az AstraZeneca sajnálja az Európai Bizottság döntését, hogy jogi lépéseket tesz a Covid-19 vakcina szállítása kapcsán. Egy példátlan év tudományos felfedezései, igen összetett tárgyalások és…

A(z) "Európai Bíróság" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

A Bayerrel szemben döntött az EU a méhek védelméről

Elutasította a Bayer fellebbezését az Európai Unió legfelsőbb bírósága a bizonyos növényeken alkalmazott anyagok részletes tilalmáról.

Közélet

A legmegalázóbb jelenet vár Fekete Dávidra: Bilincsbe verve kell felesége szemébe néznie

Fekete Dávidtól minél hamarabb szeretne elválni a gyermekei anyja, Regina, ezért már be is adta a bontókeresetet. A Bors megtudta: a válást nem akadályozza, hogy exe börtönben ül, ha kell, bilincsben viszik őt a bíróságra. 

Nagyvilág

Szuperszámítógép beszerzésére nyert közbeszerzést a 4iG konzorciuma

A 4iG Nyrt. által vezetett konzorcium ajánlatát hirdették ki nyertes ajánlatként a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség által „Szuperszámítógép és tárolók szállítása” tárgyú, európai uniós nyílt közbeszerzési eljáráson - közölte…

Közélet

A Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány célkeresztjébe kerülhetett az Emberi Jogok Európai Bírósága

Erről beszélt az Európai Jogi és Igazságügyi Központ francia igazgatója, Grégor Puppinck a Kossuth Rádiónak adott interjújában.

 

Kategória ajánló