Etiópia hírek

Ország › Etiópia

Döbbenet: 166 embert öltek meg az etióp tüntetéssorozatban

20.07.05 11:34

Legalább 166 embert öltek meg Etiópiában a héten agyonlőtt népszerű énekes, Hahalu Hundessza halála miatt kitört tüntetéseken

Reneszánszát éli a nílusi vízvita

20.06.19 14:58

Alighanem legfelsőbb szintű politikai döntésre, illetve megegyezésre lesz szükség Egyiptom és Etiópia vízierőmű-vitájában, amelybe a két ország között elterülő Szudán is belekeveredett.

Megy a vita, mi legyen a Nagy Etióp Reneszánsz Duzzasztógáttal

20.06.19 06:48

Nem született megállapodás Egyiptom, Etiópia és Szudán között a vízerőmű vitában a legújabb tárgyalási fordulón szerdán a szudáni fővárosban - jelentette be Jaszir Abbász szudáni vízgazdálkodási miniszter a tárgyalások után.

Két kihalt főemlősfajt fedeztek fel Etiópiában

20.06.07 10:52

Két kihalt főemlősfajt fedeztek fel az etiópiai Gona és Middle Awash régészeti lelőhelyeken a spanyolországi humán evolúció nemzeti kutatóközpont (CENIEH) szakemberei.

A(z) "Etiópia" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Az élelmiszerek húsz százaléka a kukában végzi

Az ENSZ szerint óriási pazarlás, és egyben hatalmas gazdasági és környezetvédelmi probléma is, hogy kidobáljuk az ételeket.

Közélet

Senkit nem büntetnek meg végül a dudálós tüntetés miatt, kivéve Szél Bernadettet és Hadházy Ákost

A két független képviselő nem fizeti ki a százezer forintos büntetést, hanem közhasznú munkával törleszt. Hadházy arra kért mindenkit, aki elégedetlen a kormánnyal, dudáljon a Lánchídnál, mert "dudálni szabad."

Nagyvilág

Koronavírus: Romániában is kimutatták a dél-afrikai vírusmutációt

Bukarest - Az év eleje óta jelen lévő brit vírusvariánsnak meghatározó szerepe lehet abban, hogy újra erőre kapott a járvány az országban – közölte pénteken a MedLife magánklinika-hálózat.

 

Kategória ajánló