Etiópia hírek

Ország › Etiópia

Tigré székhelyét és Eritrea fővárosát is támadás érte

20.11.28 09:28

Az etióp hadsereg tüzérséggel támadta szombaton a lázadó Tigré tartomány székhelyét, Mekelét, miután Abij Ahmed miniszterelnök előző nap bejelentette, hogy megindítják az északi tartományt uraló Tigréi Népi Felszabadítási Front (TPLF) elleni…

Tízezrek menekülnek Etiópia északi részéről

20.11.24 09:17

Tízezrek menekülnek Etiópia északi részéről, ahol a hadsereg légicsapásokkal támadja a kormányellenes lázadók által ellenőrzött településeket. A tavaly Nobel-békedíjat kapott etióp miniszterelnök, Abij Ahmed kész tankokat és…

ENSZ: humanitárius katasztrófa lehet Etiópiában

20.11.22 09:28

António Guterres főtitkár humanitárius folyosókat követel a Tigré tartományban zajló harcok miatt csapdába esett lakosságnak.

Etiópiai miniszterelnök: lejárt a lázadóknak adott ultimátum

20.11.17 11:40

Lejárt az etióp kormánynak a tigréi erőkhöz intézett háromnapos, megadásra felszólító ultimátuma – derül ki Abij Ahmed bejegyzéséből.

A(z) "Etiópia" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ország

Etiópiában száz embert gyilkoltak le - nem tudni még, miért

A sorozatos támadást a Metekel város térségében lévő falvakban, több ponton hajtották végre a reggeli órákban a tettesek, akik az utcákon és kertekben lőtték le, akit csak láttak.

Közélet

Az Egyesült Államok visszalépne az Emberi Jogi Tanácsba

Még Donald Trump léptette ki az országát az ENSZ testületéből.

Közélet

Fekete-Győr András: Én Fekete-Győr András vagyok, nem Polt Péter, Tiborcz István vagy Szijjártó Péter

A Momentum elnökét hivatalos személy elleni erőszakkal vádolják a rabszolgatörvény elleni tüntetések miatt. Most volt az első rendes tárgyalás.

Nagyvilág

Izrael öt-ötezer vakcinát adományoz Csehországnak és Magyarországnak

Diplomáciai gesztus keretén belül Izrael százezer Moderna-vakcinát oszt szét azoknak az országoknak, amelyek segítséget kértek tőle. Az afrikai országokon kívül Magyarország, Csehország, Olaszország, Honduras és Guatemala kap a…

 

Kategória ajánló