Etiópia hírek

Ország › Etiópia

Etiópiában száz embert gyilkoltak le - nem tudni még, miért

20.12.24 08:45

A sorozatos támadást a Metekel város térségében lévő falvakban, több ponton hajtották végre a reggeli órákban a tettesek, akik az utcákon és kertekben lőtték le, akit csak láttak.

Nem tudja kivizsgálni az ENSZ az etiópiai háborús bűncselekményeket

20.12.22 22:16

Az etióp kormánnyal korábban aláírt megállapodás ellenére az ENSZ illetékesei továbbra sem tudnak bejutni a konfliktus sújtotta észak-etiópiai térségbe, és ott kivizsgálni a több hete tartó konfliktus során állítólag elkövetett…

Az EU elhalasztja az Etiópiának szánt támogatást a tigréi helyzet miatt

20.12.16 16:03

Az Európai Unió elhalasztja az Etiópiának nyújtott mintegy 90 millió euró összegű pénzügyi támogatás folyósítását az észak-etiópiai Tigré tartományban kirobbant katonai konfliktus miatt - derült ki egy uniós belső dokumentumból.

Az amerikai külügyminisztérium szerint eritreai katonák is lehetnek Tigrében

20.12.11 09:41

Hitelt érdemlőnek nevezte az amerikai külügyminisztérium egyik szóvivője csütörtökön azokat a jelentéseket, miszerint eritreai katonák is részt vesznek az észak-etiópiai Tigré tartományban kibontakozott konfliktusban.

Közel százezren tűntek el Etiópiában

20.12.05 09:21

Továbbra is elérhetetlen mintegy 96 ezer menekült az észak-etiópiai Tigré tartományban, noha az ENSZ és az etióp kormány által  megállapodást írt alá arról, hogy beengedik a humanitárius segélyszállítmányokat a térségbe - közölte pénteken…

Fegyveresek visszafoglaltak egy etióp várost, és lelőttek egy katonai repülőgépet

20.11.30 08:34

A tigréi erők lelőttek egy etiópiai katonai repülőgépet, és foglyul ejtették a pilótáját, valamint visszafoglalták Akszúmot a hadseregtől – áll a Tigréi Népi Felszabadítási Front (TPLF) vezetőjének a Reuters hírügynökséghez eljuttatott vasárnapi…

Izrael több száz etiópiai zsidót menekít ki

20.11.29 22:14

Izrael etióp származású bevándorlási és befogadási minisztere szombaton szülőhazájába látogat, hogy az afrikai országban maradt zsidók közül többszázat Izraelbe vigyen. Pnina Tamano-Shata miniszter, a Zsidó Ügynökség (Szochnut)…

Ostrom alatt van Tigré fővárosa

20.11.28 21:41

Az etiópai Tigré tartomány fővárosát ágyúzhatják már. Egyre mélyül a humanitárius válság Etiópia északi részén.

A(z) "Etiópia" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ország

Etiópiában száz embert gyilkoltak le - nem tudni még, miért

A sorozatos támadást a Metekel város térségében lévő falvakban, több ponton hajtották végre a reggeli órákban a tettesek, akik az utcákon és kertekben lőtték le, akit csak láttak.

Közélet

ENSZ: Több mint 250-en haltak meg a szudáni összetűzésekben

A szervezet szerint az incidensek komoly aggályokat vetnek fel.

Ország

Gálával jutottak tovább a franciák és a svédek is

Norvégia és Egyiptom is készülhet a kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjére.

Nagyvilág

Példátlan vaddisznóirtás indul a sertéspestis miatt

Példátlan vaddisznó-ritkítási program indul Magyarországon az afrikai sertéspestis megfékezése érdekében: 200 hektáron 1 állat maradhat.

 

Kategória ajánló