Etiópia hírek

Ország › Etiópia

Döbbenet: 166 embert öltek meg az etióp tüntetéssorozatban

20.07.05 11:34

Legalább 166 embert öltek meg Etiópiában a héten agyonlőtt népszerű énekes, Hahalu Hundessza halála miatt kitört tüntetéseken

Reneszánszát éli a nílusi vízvita

20.06.19 14:58

Alighanem legfelsőbb szintű politikai döntésre, illetve megegyezésre lesz szükség Egyiptom és Etiópia vízierőmű-vitájában, amelybe a két ország között elterülő Szudán is belekeveredett.

Megy a vita, mi legyen a Nagy Etióp Reneszánsz Duzzasztógáttal

20.06.19 06:48

Nem született megállapodás Egyiptom, Etiópia és Szudán között a vízerőmű vitában a legújabb tárgyalási fordulón szerdán a szudáni fővárosban - jelentette be Jaszir Abbász szudáni vízgazdálkodási miniszter a tárgyalások után.

Két kihalt főemlősfajt fedeztek fel Etiópiában

20.06.07 10:52

Két kihalt főemlősfajt fedeztek fel az etiópiai Gona és Middle Awash régészeti lelőhelyeken a spanyolországi humán evolúció nemzeti kutatóközpont (CENIEH) szakemberei.

Koronavírus: Afrika egyes országaiban is gyorsan terjed a járvány

20.03.24 14:08

Jelentősen emelkedett keddre virradóra az új típusú koronavírus fertőzöttjeinek száma Dél-Afrikában, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szűrőteszteket szállít Ugandába, az etiópiai miniszterelnök pedig pénzügyi támogatásért fordult a G20 országcsoport…

A(z) "Etiópia" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ország

Már több mint százan haltak meg az etióp zenész lelövése miatti tüntetéseken

Már legalább 166 halottja van az etiópiai zavargásoknak, a héten agyonlőtt népszerű énekes, Hahalu Hundessza halála miatt.

Nagyvilág

Alábbhagyott az orrszarvúk illegális vadászata a karantén alatt

Látványosan csökkent az illegális tevékenység a világjárvány megállítására hozott korlátozások idején a Dél-afrikai Köztársaságban.

Tudomány

Repülőtéri dolgozóra is lecsaptak a magyar zsaruk

A gyanú szerint négy férfi több száz alkalommal értékesített kábítószert.

Márka

Még ebben az évben újra üzembe állhat a Boeing 737 MAX Európában

A típussal fél éven belül két halálos légikatasztrófa is történt, amelyekben 346-an haltak meg.

 

Kategória ajánló