Érettségi hírek

Közélet › Érettségi

A köztársasági elnök ellátta kézjegyével a kötelező óvodalátogatásról szóló törvényt

19.07.10 18:45

Zuzana Čaputová köztársasági elnök aláírta az ötéves gyermekek iskolába lépés előtti kötelező óvodalátogatásáról szóló törvényt. A rendelkezés 2021. január 1-jén lép életbe. A törvény a gyerekekkel otthon foglalkozók végzettségét is szabályozza. Az eredetileg…

Az elmúlt évek legrosszabb eredményei születtek az érettségin

19.07.09 13:09

Rosszabbak a tavalyiaknál az érettségi eredmények mindhárom székelyföldi megyében. Az elmúlt öt év legalacsonyabb átmenési arányát mérték országosan a vizsgasorozaton, az óvások előtti eredmények alapján.

A jelentkezők harmada megbukott az érettségin Romániában

19.07.08 19:24

A székely megyék a sor végén kullognak, Hargita megye öt szaklíceumában minden érettségiző megbukott. A legtöbb sikertelenül vizsgázó Kovászna megyei csak román nyelv és irodalomból bukott meg.

Hétfőn kezdődik az írásbeli érettségi

19.07.01 16:23

Elsőként román nyelv és irodalomból mérik fel a végzősök tudását.

Hétfőn kezdődik az érettségi nehéz része

19.06.29 11:26

Hétfőn kezdődnek az érettségi írásbeli vizsgái, amelyekre több mint 136 ezer végzős iratkozott fel. Közülük több mint 116 ezren idén, és közel húszezren a korábbi években fejezték be tanulmányaikat – olvasható az Agerpres hírügynökség összesítésében.

Ilyen végzettséggel kezdhettek OKJ-s képzést: nem mindenhova kell az érettségi

19.06.21 03:05

Szívesen tanulnátok szakmát az érettségi után, vagy az egyetem előtt szeretnétek szakképesítést szerezi? Mutatjuk, milyen végzettséggel kezdhetitek az adott képzéseket.

Michelisz kiválóan kezdett

19.06.20 21:41

- Michelisz Norbert, a Hyundai magyar pilótája nyerte a túraautó-világkupa (WTCR) Nürburgringen rendezett versenyhétvégéjének első, pénteki futamát.

Férfi kézi: előbb az érettségi, most egy súlyos sérülés akadályozza a bemutatkozását

19.06.20 20:11

Bálint Bence a Nemzeti Kézilabda Akadémiától a Tatabányához szerződött. A 19 éves, 193 centis dabasi születésű irányító-átlövő gyakorlatilag már tavaly is a Bányász játékosa volt: az elmúlt évben ugyanis négy évre kötelezte el magát a klubhoz.

Román érettségi eltörlése: nem értett egyet az MPP javaslatával a parlamenti bizottság

19.06.20 19:44

A parlament emberi jogi bizottságának asztalára került csütörtökön a Magyar Polgári Párt (MPP) azon törvénymódosító javaslata, amely az érettségin és a képsségvizsgán eltörölné a román nyelv és irodalmat a kisebbségekhez tartozó…

A(z) "Érettségi" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Változnak a felvételi pontok

Alacsonyabb pontszámokkal fognak bekerülni 2020-tól a felsőoktatásba a fiatalok, mert a nyelvvizsga és az emelt szintű érettségi kötelezővé tétele miatt a többség elesik a pluszpontjainak jó részétől.

Közélet

Fel kell készülni az agrárszakma digitális átalakulására

Az agrárium iránt érdeklődő fiatalok felsőoktatási képzésében a technológiai és az agrárszakmai tudás átadása egyaránt fontos; a fiatalokat fel kell készíteni az agrárium digitális átalakulására, hogy Magyarország aktív részese lehessen a…

Közélet

Ingyenes betegfórumot tartanak a debreceni reumatológián

Az arthritis és a csontritkulás világnapjaihoz csatlakozva a Debreceni Egyetem szakemberei ingyenes betegfórumot tartanak október 19-én a Klinikai Központban. Az érdeklődők a megelőzésről, a terápiás eljárásokról és a…

Közélet

Csütörtöktől szombatig tart a huszadik „Találd ki magad!” Pályaválasztási vásár Szegeden

Rekordszámú kiállítóval és tematikus napokkal készül a huszadik Pályaválasztási vásárra a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Idén a rendezvény új helyszínen, a Szent-Györgyi Albert Agórában lesz, ahol 83 kiállító várja –…

 

Kategória ajánló