Érettségi hírek

Közélet › Érettségi

Lehet-e szótárat használni az angol írásbeli érettségi alatt?

20.05.07 06:31

Milyen szabályok vonatkoznak a szótárakra a nyelvi érettségik alatt? Lehet-e használni őket, és ha igen, biztosítják-e számotokra a vizsga idejére? Most összeszedtük nektek, mik a szabályok.

Hálás esszék és izzasztó tesztfeladatok az idei történelemérettségin

20.05.07 06:25

A történelem középszintű érettségi első fele, a tizenkét tesztkérdés nehéz és elgondolkodtató volt, azonban a másik része, az esszék, slágertémákat hoztak – mondta az InfoRádiónak a Történelemoktatók Szakmai Egyesületének elnöke.

Érettségi feladat lett az olimpiai bronzérmesünk

20.05.06 18:37

Az olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, fedett pályás világbajnok magyar súlylökőnk, Márton Anita bekerült a 2020-as érettségi feladatok közé.

A történelemérettségi megoldásait is bemutatja a közmédia

20.05.06 12:07

A május 4-én kezdődött érettségi vizsgák megoldásait három napon keresztül szaktanárok segítségével ismerteti a közmédia.

Nem voltak könnyűek a töri érettségi feladatai

20.05.06 09:52

Az antik kultúrával, középkori céhekkel és Mátyás külpolitikájával kapcsolatos feladatot is kaptak a diákok a középszintű történelemérettségi első, rövid feladatokból álló részében - írja az Eduline.

Nagy-Magyarország térképével kívánt sok sikert az érettségizőknek Orbán

20.05.06 08:43

Újabb jókívánságait tolmácsolta Orbán Viktor a Facebookon a koronavírus-járvány idején érettségizni kényszerülő diákoknak. A miniszterelnök oldalán a következő szöveg jelent meg a történelem érettségi írásbeli reggelén:

A(z) "Érettségi" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Az ötösért dolgozni kellett a matekérettségin

A hétfői nap után kedden a középszintű matematikával folytatódott az érettségi vizsgák sora. A szaktanár szerint a feladatlap azt hozta, amire számítottak, míg a diákok úgy vélik, a magyarnál nehezebb problémák elé állították őket a…

Közélet

Koronavírus: a fertőzöttek száma több mint 155 millió a világon

Budapest/Baltimore – A világon 155 203 522 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 241 853, a gyógyultaké pedig 91 629 239 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő…

Tudomány

Nehéz, de tartalmas évet zárt a fehérvári könyvtár

A járvány ellenére a 2020-as év sem telt eseménytelenül a Vörösmarty Mihály Könyvtár életében. Számos új szolgáltatás létrejött azért, hogy a pandémia alatt is fennmaradjon az olvasók és a könyvtár kapcsolata.

Közélet

SZFE-közlemény: nagy az érdeklődés a külhoni magyar fiatalok körében

Nagy számban jelentkeztek a Kárpát-medencéből a megújult Színház- és Filmművészeti Egyetem által indított szakokra – közölte az intézmény. Az SZFE-n május első felében kezdődnek meg a felvételi vizsgák, amelyek írásbeli és…

 

Kategória ajánló