Érettségi hírek

Közélet › Érettségi

Érettségi statisztikák a Fejér megyei iskolákban

19.03.20 14:23

A tavalyi érettségi statisztikák az alábbi Fejér megyei iskolákban alakultak jól. A sikeres emelt szintű érettségi vizsgát tettek aránya meglehetősen szűk keresztmetszetet mutat.

Beindult az érettségi hét, itt vannak a főbb adatok

19.03.12 17:41

„Kedden kezdődik a tesztelés és a fogalmazások írása szlovák nyelvből és irodalomból. Ebben az évben minden szlovák nyelvből írott tesztet egy elektronikus szoftver segítségével fognak értékelni” – jelentette be Lubyová az idei év újdonságát.…

Veszélyben az érettségi? Tanársztrájk a lengyeleknél

19.03.09 08:11

Lengyelországban tanársztrájk kezdődik, ami olyan sokáig tarthat, hogy még az érettségik lebonyolítása is veszélybe kerülhet.

Érettségire való felkészítő konzultációt szervez az Emlékpont

19.02.28 11:04

Emelt szintű szóbeli érettségi vizsgára felkészítő konzultációt hirdet a hódmezővásárhelyi Emlékpont érettségi vizsgára jelentkezők számára magyar nyelv és irodalomból, valamint történelemből.

Technikumból egyetemre: így nem lesz semmi tétje az érettséginek

19.02.28 07:31

Az oktatáskutató szerint a kormány eddig versenyhátrányba hozta a szakközépiskolákat, most viszont előnybe hoznák azokat, akiknek az általános képzettsége nem olyan jó, mint a gimnáziumi tanulóké.

Jubileumi rendezvénysorozattal ünnepel a Gandhi Gimnázium

19.02.26 13:19

Nyitott tantermek, iskolatörténeti kiállítás, 25 órás cigánymese-olvasás - csak néhány program azok közül, melyekre a pécsi Gandhi Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola most szeretettel várja az intézmény múltjának és jelenének…

Felvételi 2019: melyik természettudományos tárgy számít bele a pontszámba?

19.02.26 10:40

Melyik természettudományos tárgy eredményét veszik figyelembe az idei érettségin? Hány pontot szerezhettek a felvételin a középiskolai év végi jegyeitekkel?

Dobrev Klára lemond a cégvezetésről, ha EP-képviselő lesz

19.02.26 10:07

A Demokratikus Koalíció EP-listavezetője szerint senkit nem lepett meg, hogy aktív politikus lett. Dobrev Klára szívesen vitatkozna olyan dolgokról egy fideszes politikussal, ami tényleg érinti az embereket.

Érettségire felkészítő alkalmazást fejlesztett két magyar egyetemista

19.02.23 18:10

A történelemérettségire felkészítő applikációjuk sikerén felbuzdulva készítette el az Érettségi+ applikációt Jakabos Bálint és Kosdi-Kovács Márton.

A(z) "Érettségi" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Hivatalos: nem lesz kötelező nyelvvizsga a felvételihez, visszavonta a kormány a tervet

A felsőoktatási felvételihez viszont ezentúl kötelező lesz emelt szintű érettségi vizsgát tenni a megfelelő szakirányú tárgyból.

Közélet

A gimnáziumok, szakgimnáziumok 64 százaléka kér központi írásbelit a felvételi eljárásban

A gimnáziumok és szakgimnáziumok (technikumok) 64 százaléka jelezte, hogy a hozzájuk jelentkező tanulóktól elvárja a központi írásbeliken való részvételt a felvételi eljárás során – közölte az Oktatási Hivatal pénteken az MTI-vel. A…

Közélet

Timothy Garton Ash: Orbán a hatalomban és a vagyonban érdekelt

A kelet-közép-európai spektrumon Magyarország az extrém példa: ez az az ország, ahol a liberális demokráciát a leginkább erodálták – mondja az Oxfordi Egyetem világhírű professzora. Interjú!

Ország

Ezek a Verzió filmfesztivál nyertes filmjei

A 16. Verzió filmfesztiválon az Auschwitzból hazatért Fahidi Éva történetét feldolgozó, A létezés eufóriája című film nyerte el a magyar közönségdíjat. A nemzetközi közönségdíjat a román egészségügyi korrupciót bemutató…

 

Kategória ajánló