Építőipar hírek

Gazdaság › Építőipar

Padlón az építőipar, továbbra is messze még a kilábalás

20.07.15 10:49

Folytatódott a magyar építőipar mélyrepülése, a KSH friss jelentése szerint májusban csaknem ötödével csökkent a termelés az egy évvel ezelőttihez képest. Az ágazatban megint szaporodóban van a lánctartozás. Nem vigasz, hogy a környező országokban…

Közösen pályázott a zirci iskola és a nemzetiségi önkormányzat

20.07.14 06:16

A Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság NEMZ-BER-20 pályázata keretében 1 475 000 forint támogatást nyert.

Új standard a magyar építőiparban

20.07.13 17:01

A BauApp vezetésével, az építőipari szereplők széleskörű bevonásával egy olyan új magyar építőanyag-azonosítási szabvány és az erre épülő digitális terep-logisztika rendszer kialakítása van folyamatban.

A jövő héten elmélyedhetünk a magyar ipar horrorsztorijában

20.07.12 10:43

Kevés makroadat jelenik meg a jövő héten, a részletes májusi ipari statisztikát és a májusi építőipari adatokat közli a Központi Statisztikai Hivatal. Lesz még aukció, néhány statisztika az MNB-től és egy rendkívüli parlamenti ülés.

Alapjaiban változtatja meg az építőipari anyaggazdálkodást az új magyar standard

20.07.10 16:04

Új magyar építőanyag-azonosítási szabvány és az erre épülő digitális terep-logisztika rendszer kialakítása van folyamatban, ami a gyártástól kezdve az építkezések befejezéséig segít költséget csökkenteni a láncban résztvevő összes szereplőnek. A…

Fellendítette a hazai olasz leánycég exportját, hogy Olaszországot kiütötte a vírus

20.07.08 11:25

Erőteljesen befolyásolta a koronavírus-járvány a második negyedévben az olasz hátterű Mapei Kft. exportját, amely így az első félévben az előző évhez képest 53 százalékkal bővült és június végén meghaladta a 228 millió forintot, közölte az…

Fordulatok a lakásépítési és felújítási piacon – hogy alakulnak az árak?

20.07.08 11:25

Az építőipari kivitelezői árak (beleértve a lakásfelújítások és korszerűsítések kivitelezési árait is) 2017-2019-ben dinamikusan nőttek. Az áremelkedési folyamat az idei év elején is folytatódott – derül ki a GKI és a Masterplast közös kutatásából.

Áremelkedés várható a lakásfelújítási piacon

20.07.07 14:08

Idén év elején is folytatódott az építőipari kivitelezői árak emelkedése, beleértve a lakásfelújítások és korszerűsítések kivitelezési árait is.

Lakatos szakágvezető

20.07.06 14:58

A közel 300 fős Laterex cégcsoport dinamikusan fejlődő, több évtizedes szakmai múlttal rendelkező magyar tulajdonú, stabil gazdasági hátterű építőipari cégcsoport. Tevékenységünk felöleli a magasépítési iparág valamennyi területét. Az elmúlt évek…

A(z) "Építőipar" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Gazdaság

Őrjöngenek a helyi balosok: új, ingyenes pécsi magazin kerül minden postaládába

E héttől új, heti megjelenésű ingyenes pécsi magazint terjesztenek a baranyai megyeszékhelyen.    A legfrissebb kutatási eredményekre építő, modern kiállítású hetilap a város legfontosabb és persze botrányos hírei mellett…

Tudomány

A frankfurti befektetők különösen elégedettek voltak

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken, az erős gyorsjelentések és kedvező gazdasági adatok fokozták azokat a reményeket, hogy a koronavírus-járvány megfékezése után gyorsan fellendül a gazdaság.

Nagyvilág

A frankfurti befektetők különösen elégedettek voltak

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken, az erős gyorsjelentések és kedvező gazdasági adatok fokozták azokat a reményeket, hogy a koronavírus-járvány megfékezése után gyorsan fellendül a gazdaság.

Gazdaság

Új fejlesztések várhatók az elbontott velencei gyermektábor területén

Két beruházás indulhat egymással párhuzamosan az elbontott velencei gyermektábor területén.

 

Kategória ajánló