Energia hírek

Tudomány › Energia

Meglehetősen libikókázott a forint

21.04.08 08:19

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon csütörtök reggel: az euróval és a svájci frankkal szemben árnyalatnyit erősödött, míg a dollárhoz képest kissé gyengült adta hírül a távirati iroda.

Félidős kezelést kapnak a Seatok

21.04.06 20:07

Egyszerre két kisebb modelljén is frissít a Seat. Április 15-én tartják az Ibiza és az Arona részvételével zajló eseményt, de a spanyolok kissé elébe mentek a dolgoknak, és máris közzétettek egy közös képet az autókról.

Több mint 10 milliárd forintos fejlesztés segíti a hazai áramellátás biztonságát

21.04.06 14:48

Sikeresen elindult a villamosenergia-kereskedelem az új magyar-szlovák határkeresztező távvezetékeken hétfőn. A fejlesztések javítják a hazai villamosenergia-rendszer ellátásbiztonságát, és az új villamosvezetékek elősegítik a…

Az elektromosság jövője szakképzett alkalmazottakkal

21.04.06 12:19

Fenntartható világ kialakítása a Festo Didactic tanulási rendszereivel. A 2020-as évet meghatározó világjárvány elvonta a figyelmet a sürgető környezetvédelmi kérdésekről és az emelkedő energiaköltségekről. A nagyobb energiahatékonyság és…

Danubia IPMall: szellemitulajdon-piactér köti össze a szabadalom-tulajdonosokat a befektetőkkel és hasznosítókkal

21.04.06 12:01

Képzeljük el, hogy feltalálók vagyunk, akik évekig fejlesztenek egy megoldást. Pénzt és energiát ölnek bele, megszerzik a szabadalmat, de nem marad pénz arra, hogy egy termékben használják fel az új megoldást. Hiába az innováció, ha nem sikerül…

A családi ház építését is egyre tudatosabban tervezzük meg

21.04.05 10:37

Budapesten és a Balaton környékén a legtudatosabbak a házépítők. Átgondolt tervezés az alapoktól kezdve kulcsfontosságú, mivel a végeredményt, ezáltal a fenntartási költségeket a falazat és tetőszerkezet minősége is nagyban meghatározza. Az…

A(z) "Energia" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Tudomány

Falco KC–Szeged: harmadik meccs

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság elődöntőjének harmadik felvonásán a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely pénteken 18 órakor a Szegedet látja vendégül.

Tudomány

Rémisztő, Gandhi szerint robbanásszerű hullám fenyegeti Indiát és a világot

Ha nem fékezik meg az országban az új típusú koronavírus-járvány mostanra nagyon súlyossá vált második hullámát, akkor az meg fogja tizedelni a lakosságot, de a világot is fenyegeti.

Gazdaság

A járvány ellenére jól kezdte az évet a lízingpiac

A lízingcégek által kihelyezett összeg az első negyedévben meghaladta a 160 milliárd forintot.

Gazdaság

Kritikaíró pályázat

A Híd folyóirat és a Forum Könyvkiadó Intézet kritikaíró pályázatot hirdet. A jelentkezőktől minimum 5000 karakter terjedelmű, publikálatlan szövegeket várnak az alábbi 10 kötet valamelyikéről:

 

Kategória ajánló