ELTE hírek

Közélet › ELTE

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

19.11.26 14:22

Minden idők legnagyobb informatikai versenye zajlott a múlt héten Magyarországon: a Neumann Társaság és az ELTE Informatikai Karának szervezésében lezajlott e-Hódon 202 magyarországi iskola 27 702 diákja vett részt. A kezdeményezés célja, hogy…

Nyilatkozatcsokor a Szekszárd – Beac mérkőzést követően

19.11.24 17:30

Az erőviszonyoknak megfelelő magabiztos 82-44-es győzelmet aratott az Atomerőmű KSC Szekszárd az ELTE-BEAC Újbuda felett.

Nyílt napot tartanak kedden az Elte informatikai karán

19.11.24 14:01

Nyílt napot tartanak kedden az Elte informatikai karán, az érdeklődők megtudhatják milyen informatikus képzést érdemes választani, milyen a hallgatói élet, és tájékozódhatnak az ösztöndíj lehetőségekről is.

A BEAC ellen játékba lendülhet Marshall és Krnjics

19.11.23 16:25

Három hét szünet után ma az ELTE-BEAC Újbuda elleni hazai mérkőzéssel folytatódik a női élvonalbeli bajnokság az Atomerőmű KSC Szekszárd számára (16 óra).

A Savaria Műszaki Intézet oktatói nemzetközi konferenciákon mutatták be eredményeiket

19.11.21 07:07

Az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézetének oktatói nemzetközi porondon is bemutathatták kutatásaikat a közelmúltban az olaszországi Vicenzában.

Youtube videó miatt kap halálos fenyegetéseket egy meleg orosz férfi

19.11.19 14:49

Oroszországban egy meleg férfinak halálos fenyegetésekkel és rendőrségi eljárásokkal kell szembenéznie, amiért részt vett egy youtube csatorna videó sorozatában, ahol gyerekek kérdezték őt szexuális orientációjáról. A huszonegy éves…

Egy kompetenciaalapú oktatás fejlesztését szolgáló program központja lett a Zrínyi-iskola

19.11.13 16:22

Az Interreg projektet az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ szakemberei és osztrák pedagógusok közösen dolgozták ki.

Ki tart nálunk házibulit, ha nem is vagyunk otthon?

19.11.12 14:11

Elmentünk otthonról és robotporszívónk önállósította magát. Vajon mit csinál, amikor nem vagyunk a lakásban? Házibulit tart vagy romantikus filmet néz a kenyérpirítóval? Erre a kérdésre keressük a választ egy rejtett kamera segítségével.

A(z) "ELTE" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Közélet

Az ELTE kutatói beszálltak a krónikus gyulladásokkal és rákos áttétekkel vívott harcba

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) fehérjekutatóinak eredményei - amelyeket a FEBS Journal legutóbbi számában jelentettek meg - többek között segítenek tisztázni az S100 kalciumion-kötő fehérjecsalád tagjainak szerepét a…

Közélet

Durva fenyegetést kaptak a fociszurkolók

Az elkötelezett focirajongók csapatuk meccsének nézése közben olyan veszélyes mértékű fizikai stresszt élnek meg, ami szívrohamot is okozhat - derült ki az Oxfordi Egyetem kutatásából.

Közélet

Szakértő: a madárénekek is divatszerűen változhatnak

A madárénekek is divatszerűen változhatnak – mondta Garamszegi László Zsolt, az MTA, Ökológiai és Botanikai Kutató Intézet igazgatója az M1 aktuális csatorna január 19-i műsorában. A madárénekeket több éve kutató szakember…

Magyar település

Nem javul a levegő állapota

Többfelé továbbra is rossz a levegő a magas szállópor-tartalom miatt. A Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap azt közölte: egészségtelen a levegő minősége Szegeden. További tíz településen pedig kifogásolt a…

 

Kategória ajánló