Életmű hírek

Kultúra és szórakozás › Életmű

Újabb erdélyi értékeket terjesztettek fel a Magyar Értéktárba

20.08.25 15:16

A székelyföldi mofetták, Kolonics István orgonaépítő életműve, a Székely Himnusz, Szent László erdélyi öröksége, a Szelek barlangja, a Sebes-Körös szurdokvölgy és a Révi szoros a Zichy cseppkőbarlanggal való kiegészítése volt napirenden.

Ismerjük meg a gyulai kolbász megalkotóját – de vajon él még az egykori recept?

20.07.25 17:04

A hagyományok és értékek őrzése és továbbvitele viheti sikerre a magyar mezőgazdaságot – mondta az agrárminiszter csütörtökön Gyulán, ahol leleplezte a gyulai kolbász megalkotójáról, Stéberl Andrásról készített szobrot.

Életműdíjat kap Hollywood egyik legerőteljesebb színésznője

20.07.22 18:04

Tilda Swinton skót színésznő és Ann Hui hongkongi rendező kapja a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Arany Oroszlán életműdíját.

Tilda Swintont életműdíjjal tüntetik ki

20.07.20 16:07

Tilda Swinton skót színésznő és Ann Hui hongkongi rendező munkásságát is Arany Oroszlán-életműdíjjal ismerik el a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. Ezt hétfőn maguk a rangos európai filmfesztivál szervezői jelentették be.

A(z) "Életmű" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Plinszky100 - Tematikus műsorokkal emlékezik a közmédia a költőre

Pilinszky János életművét a Duna Televízió Tanúságtevők és Katolikus Krónika című műsora mutatja be vasárnap.

Kultúra és szórakozás

Havi 5 ezer forintos megtakarítással is megkaphatjuk ugyanazt, amit 5 milliárddal

A Klasszis-díjak közül a legjobb ingatlanalapnak járó elismerést évek óta a Raiffeisen Alapkezelő nyeri el, de a társaság az értékpapír-alapok terén is erős. Idén már a rendszeres megtakarítóknak is kínálnak programot, az…

Kultúra és szórakozás

Veres Pál szívébe zárta a verselő miskolci kislányt

Fotó: minap.hu Miskolcról írt verset egy 11 éves hejőcsabai kislány. Spekker Sára saját élményeit szedte rímekbe – írja a Minap.hu. Sára többek közt Miskolctapolcáról, Lillafüredről, a Diósgyőri várról, a helyi közlekedésről és a…

 

Kategória ajánló