Életmű hírek

Kultúra és szórakozás › Életmű

Elhunyt Törőcsik Mari

21.04.15 14:28

Nyolcvanöt éves korában elhunyt Törőcsik Mari. A háromszoros Kossuth-díjas színésznő, aki aki 2017-ig aktívan dolgozott, már évek óta gyengélkedett, egy hónapja került ismét kórházba. Ma hajnalban a szervezete feladta a harcot.

Benkő Imre Fotóriporteri Életműdíjat kapott

21.04.13 04:40

Benkő Imre fotográfus nyerte el 2021-ben a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ által alapított Fotóriporteri Életműdíjat. A Fotóriporteri Életműdíjat 2018-ban alapította a Capa Központ a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporteri…

Hogyan ötvözzük az online és az offline oktatás előnyeit? Hogyan készüljenek az érettségizők?

21.04.08 16:01

Tanácsok és tippek a Rátz Tanár Úr Életműdíj díjazottjaitól A Rátz Tanár Úr Életműdíj 2020-as díjazott pedagógusai többnyire úgy látják, hogy a járványhelyzetben bevezetett távoktatás miatt sokkal összetettebb lett a tanári munka, ami nagyobb feladatot és…

Benkő Imre kapta a Fotóriporteri Életműdíjat

21.04.08 13:01

A díjat  odaítélő kuratórium a fotós képeit a hazai kortárs fotográfia egyik legfontosabb dokumentarista életművének tartja.

Nyolcvan éve halt meg Teleki Pál

21.04.03 09:49

Az erdélyi arisztokrata jelentős államférfiúi kvalitásokkal rendelkezett, de politikusi életművének az egésze nem szeplőtelen.

Meghalt Lénárt István a Magyar Televízió örökös tagja

21.04.01 09:16

Századik születésnapja előtt egy héttel hunyt el Lénárt István gyártásvezető-gyártásszervező, színész, 2004-től a Magyar Televízió örökös tagja.

Elhunyt Káposztás Miklós

21.03.27 11:07

81 éves korában elhunyt Káposztás Miklós, a Vasas Sport Club örökös tiszteletbeli elnöke és életműdíjasa.

A(z) "Életmű" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Kultúra és szórakozás

Átadták a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny díjait

A versenyre idén 82 nevezés érkezett, átadták az életműdíjakat is.

Kultúra és szórakozás

Kossuth-díjával társalog Pásztor Erzsi

Rengeteg elismerés, oklevél sorakozik az otthonában, de Pásztor Erzsit a Kossuth-díj szobrához különleges kapcsolat fűzi. Az arany figura olyan, mintha ráköszönne az emberre. Pásztor Erzsi pedig visszaköszönt. 

Kultúra és szórakozás

Ha lehet, csinálják majd a fesztivált

Idén elmarad a soproni VOLT és a Balaton Sound is, mindkét rendezvényt jövőre halasztják, de az sem biztos, hogy lesz Sziget Fesztivál idén. A „kisebb halak” közül a csongrádi Körös-toroki Napok szervezői abban bíznak, hogy az…

 

Kategória ajánló