Don-kanyari katasztrófa hírek

Közélet › Don-kanyari katasztrófa

A doni katasztrófára emlékeztek menetelve

19.01.24 14:42

A 19. Doni Hősök Emlékmenet Debrecen közelében 2019. január 24-én. Hagyományőrző katonák, a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium diákjai, valamint az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái a…

Major András: A doni hősök esküjüket betartva teljesítették kötelességüket az életük árán is

19.01.14 11:23

Vasárnap a Jézus Szíve templom oldalában elhelyezett emlékműnél tartott Csorna Város Önkormányzata és a Premontrei Prépostság közös megemlékezést a doni áttörés 76. évfordulója alkalmából.

Szabó: a doni áttörés a Magyar Honvédség fekete napja

19.01.13 23:14

A doni áttörés napja a honvédség fekete napjaként íródott be a magyar történelembe – hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára pénteken Budapesten, a doni áttörés évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen. Szabó…

Kemény téli túrával tisztelegnek a hős katonák emléke előtt

19.01.12 15:56

Idén is lesznek kecskeméti hagyományőrzők a Doni Hősök Emléktúrán. A 26 éves Molnár János már ötödször vállalja a hóban, fagyban, 20–25 kilós felszereléssel való menetelést.

A doni katasztrófára emlékeztek ma a Hősök terén Vásárhelyen

19.01.12 12:56

Az 1943. január 12-én bekövetkezett doni katasztrófa során a magyar haderő néhány nap alatt több tízezres emberveszteséget szenvedett el, hősi halottai között mintegy száz hódmezővásárhelyi férfit tartanak számon.

Túrával emlékeznek a doni áttörésre

19.01.12 11:29

A Magyar Tartalékosok Szövetsége Veszprém megyei szervezete túrával emlékezik a hétvégén a doni áttörésre.

A doni áttörés áldozataira emlékeztek a debreceni Honvédtemetőben

19.01.11 18:02

Debrecen - Az 1943-as doni áttörés áldozataira emlékeztek a Bocskai István Lövészdandár katonái pénteken délután a Honvédtemetőben.

A(z) "Don-kanyari katasztrófa" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Rekordszámú túrázó vágott neki a Doni Hősök Emlékmenetnek

Debrecen – Minden idők legnagyobb emlékmenete indult el csütörtökön reggel Debrecenből. Három nap alatt hetven kilométer tesz meg a száznegyven résztvevő.

Magyar település

Férfi futsal NB I: nem bírt a DEAC a vasiakkal, gálázott a Berettyó

Debrecen - A nőknél az újonc DEAC áll a bajnokság első helyén, a férfiaknál a címvédő MVFC Berettyóújfalu vezeti a tabellát.

Megye

Férfi futsal NB I: nem bírt a DEAC a vasiakkal, gálázott a Berettyó

Debrecen - A nőknél az újonc DEAC áll a bajnokság első helyén, a férfiaknál a címvédő MVFC Berettyóújfalu vezeti a tabellát.

Megye

Vásárhelyi könyvtárosok az Őszi Tárlaton

A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlaton a hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtár munkatársai számára tartott tárlatvezetést Képiró Ágnes. A Tornyai János Múzeum művészettörténésze, a tárlat társkurátora és társrendezője az…

 

Kategória ajánló