DNS hírek

Tudomány › DNS

Nnk: stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga

20.10.20 17:46

Az eddigi tapasztalatok alapján a szennyvízmintákból kimutatható koronavírus örökítőanyagának koncentrációjának emelkedését 5 nappal követi az új esetek számának növekedése. A vizsgálat pontosságának köszönhetően előkészítés alatt…

Fontos hírek érkeztek a magyar influenza oltásokról: ezt kell tudni a hatóanyagokról

20.10.20 16:58

Egyaránt hatékony és biztonságos a három-, illetve a négykomponensű influenza elleni védőoltás - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív

Jó és rossz hír is érkezett a szennyvíz-vizsgálatokból

20.10.20 16:22

A 42. héten monitorozott települések szennyvízmintáiból kimutatható SARS-CoV-2 vírus örökítőanyag mennyiségének terjedési üteme stagnált a fővárosban, azonban országszerte több településen az előző héten tapasztalt csökkenés megállt - írja a…

Farkas Örs: A magyar egészségügy járványkezelése jobb, mint a nyugati országoké

20.10.19 10:50

A szóvivő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a pénteki, csecsen terrorista által elkövetett gyilkosságról, valamint az Európai Bizottság új migrációs javaslatáról is elmondta véleményét.

Stagnálás várható a pécsi koronavírusos-megbetegedésekben

20.10.09 08:28

A mérések azért fontosak, mert a szennyvíz vizsgálatával lehetővé válik a vírus terjedésének nyomon követése: a koncentráció növekedése 4-10 nappal előre jelzi a tünetes megbetegedések számának emelkedését. Pécsett is zajlanak a vizsgálatok,…

Elkezdte összevetni az antigénalapú gyorsteszteket a PCR-ekkel az NNK

20.10.07 12:47

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) megkezdte az antigénalapú gyorstesztek összevetését, összehasonlító klinikai vizsgálatát a PCR-tesztekkel - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

A(z) "DNS" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó képek

Kapcsolódó témák

Tudomány

Greenpeace: árthat az emberi DNS-nek, ha Fukusima atomvize az óceánba kerül

Hamarosan az atomerőmű szennyvíztárolója, a japán kormány azonban még mindig nem döntötte el, hova ürítse az eddig felgyülemlett, radioaktív anyagokat is tartalmazó szennyvizet.

Nagyvilág

DK: Adják ki az önkormányzatoknak a helyi járványügyi adatokat!

A Fidesz-kormány akadályozza a polgármesterek munkáját azzal, hogy elhallgatja hány koronavírusos beteg van a településükön. A DK törvényben kötelezné őket az adatközlésre.

Tudomány

Benkő László rettegésben él, elmeséli min megy keresztül

Az Omega billentyűse a négy fal között raboskodik, bevizesedett tüdeje és a járvány miatt még kevesebb időt tud a szabadban tölteni.

Magyar település

Kigyulladt egy családi ház Pázmándon

Egy családi ház tetőszerkezete és lakótere ég Pázmándon, a Szabadság utcában. A tűzhöz a székesfehérvári hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a lángok oltását.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló