Dinnye hírek

Életmód › Dinnye

Megkezdődött a dinnyeszüret, átlagos termés várható 2020-ban

20.07.20 12:17

A változékony időjárás miatt a magyar görögdinnye idén kicsit megkésve, július 15-20. között érik be, és szeptember 15-ig elérhető lesz az üzletekben, piacokon.

Egyre több a hazai dinnye a boltok polcain

20.07.19 10:52

Több magyar dinnye kerülhet ezen a nyáron az áruházláncok üzleteinek polcaira, mint külföldi – mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kertészeti és beszállítóipari osztályának elnöke.

Kampány indul az ormánsági dinnye népszerűsítésére

20.07.18 11:07

A cél, hogy a vásárlók az ellenőrzött, jó minőségű hazai gyümölcsöt részesítsék előnyben.

Az örök kérdés: kopogtassuk vagy lékeljük a dinnyét?

20.07.17 08:40

Kopogtatni, lékeltetni, szagolni, ütögetni, nyomkodni? Az örök kérdés nyáron: melyik dinnye a legjobb, és hogyan tudjuk meg, melyiket válasszuk?

Megkezdődött a dinnyeszüret

20.07.16 15:19

A járvány miatt több termelő a bizonytalan jövőtől félve csökkentette a termőterületeit a tervezetthez képest.

Elkezdődött a dinnyeszüret – nem lesz gond a minőséggel

20.07.16 12:52

A napokban országszerte megkezdődött a dinnyeszüret, és a hazai görögdinnye még szeptemberben is elérhető lesz az üzletekben, piacokon. Az átlagos dinnyefogyasztás 10 kg/fő/év; egyre népszerűbbek a többféle formájú valamint a magnélküli dinnyék –…

Már kapható a magyar sárgadinnye

20.07.16 10:24

A gyümölcs egyre népszerűbb a termelők és a fogyasztók körében. A legnagyobb termőkörzetek Bács-Kiskun, Pest és Békés megyében találhatók, de jelentős területek vannak Tolna és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is.

A szakember elárulta: így kell dinnyét választani!

20.07.15 08:55

Kopogtatni, lékeltetni, szagolni, ütögetni, nyomkodni. Számos trükk és praktika forog közszájon, ha a legtökéletesebb dinnye kiválasztásáról van szó. De honnan tudjuk, hogy valóban érett az általunk kiválasztott darab?

A LIDL-ben csak magyar görögdinnye lesz!

20.07.10 14:37

Szombattól kizárólag magyar beszállítótól érkező magvas görögdinnyét vesz át raktáraiban a Lidl Magyarország, mellyel elindul az igazi dinnyeszezon az üzletekben. A hazai dinnye előnyben részesítésével az áruházlánc célja ezúttal is a magyar…

A(z) "Dinnye" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

Európában a spanyolok a legnagyobb sárgadinnye-termesztők

Kína fölényesen vezeti a sárgadinnyetermelő országok ranglistáját Törökország és India előtt. Az Európai Unió tagállamai közül Spanyolország áll a legelőkelőbb helyen, nyolcadikak a globális listán. Magyarországon 15,5 ezer tonna…

Ország

Érthetetlen döntéssel sújtják az olimpiára készülő úszókat, akik cserébe nyílt levélben tiltakoznak

A koronavírus sehol sem könnyíti meg a sportéletet, de Görögországban egészen extrém és érthetetlen szabályozásokat hoztak. Ennek az úszók isszák meg leginkább a levét - akik természetesen nem is maradtak csendben.

Közélet

Ezt hogy gondolta? Nevetséges helyre bújt a rendőrök elől menekülő férfi Budapesten

A Xviii. kerületi rendőrök szabálysértési őrizetbe vették a férfit.

Gazdaság

Mivel tehetjük érdekelté a fiatalokat, hogy a mezőgazdaságot válasszák?

A mezőgazdaságot legyen szó akár a magyar, akár a külföldi helyzetről sajnos egyre inkább a kiöregedés veszélye fenyegeti. Nincs utód, aki átvenné a gazdaságot. A fiatalok a vidéki településekről elvándoroltak, valamiért nem…

 

Kategória ajánló