Dévaványa hírek

Magyar település › Dévaványa

Ugartyúkok Dévaványán

20.07.07 12:55

Röpképes fiókát vezetgető ugartyúk családot figyeltünk meg a napokban a Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén.

Megjelölték a kerecsenfiókákat

20.06.12 16:01

A Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén hosszú évek óta gyakorlat, hogy a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársai jelölőgyűrűkkel látják el a kerecsensólyom fiókákat.

Azzal segítünk, ha békén hagyjuk a kis baglyokat

20.05.19 14:46

    Az évnek abban az időszakában járunk, amikor azok a madárfiókák, melyek nem férnek el a fészkekben egyre-másra kiugrálnak. Többek között ebbe a csoportba tartoznak a baglyok. Az elmúlt időszakban több bejelentés érkezett a Körös-Maros…

Valánszki Róbert: nincs tudomásuk koronavírustól megfertőződött személyről

20.03.25 09:34

Dévaványán eddig négy személy esetében rendeltek hatósági házi karantént járványügyi megfigyelési céllal, ebből egy esetben már feloldották azt, de a többiek is tünetmentesek, illetve március 28-ával várhatóan az ő esetükben is feloldásra kerül…

Több mint félezer túzokot regisztráltak Dévaványa térségében

20.02.01 17:55

A közelmúltban lezajlott téli túzokszámlálás során összesen 527 túzokot regisztráltak a szakemberek a Körös-Maros Nemzeti Park területén. A madarak többsége változatlanul Dévaványa térségéből került elő.

A Dévaványa nyerte a megyei rangadót

19.11.27 13:01

Az NB II-es női bajnokság 7. fordulójában Békés megyei rangadót nyert a Dévaványai SE csapata, amely magabiztosan győzte le a csorvási lányokat.

Tűz ütött ki egy kisújszállási lakóházban

19.11.26 19:55

A tűzoltók megbontják az épület tetőszerkezetét. Egy lakóház több helyisége égett Kisújszálláson, a Kígyó utcában. A kisújszállási önkormányzati tűzoltókat követően a karcagi hivatásos tűzoltók is a helyszínre értek. Az egységek két vízsugárral…

Téli vendég a szirti sas

19.11.15 12:40

Két ritka ragadozó madarat figyeltek meg munkatársaink a napokban a Körös-Maros Nemzeti Parkban a Dévaványai-Ecsegi pusztákon. Körösladány térségében egy szirti sas, Dévaványa határában pedig egy fakó rétihéja került szem elé.

A(z) "Dévaványa" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Magyar település

Ugartyúkok Dévaványán

Röpképes fiókát vezetgető ugartyúk családot figyeltünk meg a napokban a Körös-Maros Nemzeti Park Dévaványai-Ecsegi puszták részterületén.

Életmód

Újabb felvételek kerültek elő a bükki farkaskölykökről

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kéri, hogy a faj hazai sorsáért felelősséget érzők a biológiai sokféleség megőrzése, kiegyensúlyozottságának fenntartása érdekében mindenki tartózkodjon a faj egyedeinek közvetlen keresésétől,…

Ország

Kolozs megyében is kötelezik a védőmaszk viselését a nyílt tereken

Kötelező lesz a védőmaszk viselése Kolozs megyében a nyílt téren megtartott, gyülekezéssel járó rendezvényeken, eseményeken - döntötte el szerda este a megyei vészhelyzeti bizottság (CJSU).

Közélet

Nem adott elsőbbséget egy újszászi autós, összeütköztek

A megyei rendőr-főkapitányság illetékességi területén szerdán egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

 

Kategória ajánló