Demencia hírek

Életmód › Demencia

Delíriumba esnek koronavírusos betegek

21.01.09 18:06

A delírium ugyanis növeli a demencia kialakulásának esélyét, így a szakemberek attól tartanak, hogy a járványt követő évtizedekben robbanásszerűen nőhet meg a demenciával élők amúgy is magas száma.

Hogyan csökkentheted a korai porckopás kockázatát?

21.01.04 16:13

Az artrózisról (izületi porckopás) sokáig azt hitték, hogy csak az idősebb korosztályt érinti. Az artrózis az izületi porcok állapotromlásának fájdalmas eredménye.

A vörösborok és a sajtok is védhetnek a demencia ellen

20.12.14 14:59

Legutóbb arról számoltunk be, hogy egy kutatás bebizonyította, a demencia kialakulását elősegítheti a kemény fizikai munka. Jó hír azonban az ebben a szférában dolgozók számára, hogy egy frissen közölt tanulmány most arról számolt be, hogy a…

Díjazták a legjobb egészségértés-fejlesztőket

20.12.11 15:40

Fővárosi kórház, szabadtéri múzeum és gyermekorvosok is szerepeltek a Nekem Szól! Egészségértés kampány idei díjazottjai között.

A demencia bekerült a tíz vezető halálok közé

20.12.09 16:53

Az Alzheimer-kór és a demencia más formái bekerültek a tíz leggyakoribb halálok közé az Egészségügyi Világszervezet szerint.

Egész nap otthon demens beteggel

20.12.06 05:57

Amikor demenciával élő szerettünkről gondoskodunk, hajlamosak lehetünk azt hinni, hogy innentől már csak otthonülés és unalom vár ránk. Szerencsére számos olyan elfoglaltság van, ami segít kellemessé tenni a lakásban töltött időt – és ami az…

Stresszkezelés Alzheimeres vagy demens betegeknél

20.12.04 16:57

A demenciával élő szerettünkről történő személyes gondoskodás időnként sok stresszel jár – ám azt sem árt elfelejtenünk, hogy ezek a szituációs az idős szerettünk számára is ugyanolyan megterhelőek. Könnyebb és kiegyensúlyozottabb lesz a…

Új frontot nyitott a kormány az EU-ban, pedig már totális harcokban vannak

20.11.20 09:25

Komoly aggodalomra ad okot, hogy az EB ügyvezető alelnöke a KAP-reform javaslatok visszavonásával fenyegetőzik – véli Nagy István agrárminiszter.

A(z) "Demencia" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

Delíriumba esik a súlyos koronavírusos betegek több mint fele

A delírium és a demencia kialakulása között pedig erős kapcsolat is lehet, amit a kutatók hosszútávú vizsgálatok során próbálnak feltérképezni.

Életmód

James Fallon neurobiológus és a pszichopátia

Több mint tíz éve annak, hogy a pszichopátiát és az Alzheimer-kórt kutatva egy amerikai tudós rádöbbent, előbbinek jelei az ő agyában is megtalálhatóak. Történetétről könyvet is írt.

Nagyvilág

Ezt tudjuk eddig a Magyarországon megjelent vírusmutációról

Száz kiválasztott reprezentatív mintából 5 esetben igazolták pécsi virológusok a koronavírus új, fertőzőbb változatát, minden esetben utazási előzmény nélkül, ez helyi terjedést jelent.

Közélet

Ezért nem szabad fullba tolni a kretént: Gúnyolódó képpel gratulált Orbán Gáspárnak a győri Fidesz

A győri Fidesznek sikerül a csaknem lehetetlen: Nemcsak, hogy gratuláltak Orbán Gáspárnak, hogy a magyar adófizetők pénzéből sikeresen elvégezte a brit elit katonai képzést, de mindezt egy a kormányt gyalázó Facebook-oldalról…

 

Kategória ajánló