Déli-sark hírek

Tudomány › Déli-sark

Debrecenbe érkezett a japán vándorkiállítás

20.08.25 09:25

Debrecen – Színház a Déli-sarkon: a tojamai Bungeiza Színtársulat antarktiszi expedíciójáról készült dokumentumfotókat a Tégláskertben láthatjuk.

Nagy a baj a Déli-sarkon

20.07.01 06:37

A világ többi részénél háromszor gyorsabban melegedett a Déli-sark a 2018-at megelőző 30 évben. A térségben egyébként a legmelegebb évet 2018-ban jegyezték fel.

Először találtak műanyagszemcséket a Déli-sarkvidék szárazföldjén

20.06.28 18:37

Az olaszországi Sienai Egyetem tudósai vezette kutatócsoport a déli-óceáni György király-szigeten gyűjtött apró élőlényeket egy mohával és zuzmóval borított szigetelőanyag-darabról.

Ózonlyuk alakult ki az Északi-sark felett

20.03.28 11:07

Először keletkezett ózonlyuk az Északi-sark felett. A sarkvidék felett olyan kis mértékűre csökkent az ózonréteg vastagsága, amelyet a Déli-sarkvidék területén már ózonlyukként definiálnak - közölte Markus Rex, a bremerhaveni Alfred Wegener…

Először keletkezett ózonlyuk az Északi-sark felett

20.03.25 17:26

A sarkvidék felett két hete folyamatosan olyan kis mértékűre csökkent az ózonréteg vastagsága, amelyet a Déli-sarkvidék területén már ózonlyukként definiálna.

A(z) "Déli-sark" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Tudomány

„Már az arcán szétterülő mosolyért abszolút megérte” – 10 őrületes pénzherdálás, ami végül a legjobb ötletnek bizonyult

Esküvői tortacsata, ami örökre bevésődött, utazás a Déli-sarkra, ami segített felszabadulni, vagy a helyi művész portréja – olvasd el, másoknak milyen értelmetlen(nek tűnő) luxuskiadás változtatta meg az életét, aztán, ha van…

Ország

Hatalmas jéghegy szakadt le az Antarktiszról

Leszakadt egy hatalmas jéghegy az Antarktisz Brunt-selfjegéről közel a brit antarktiszi kutatóprogram (BAS) Halley kutatóállomásához – jelentették be pénteken a BAS kutatói.

Tudomány

Jelentősen csökkent az ózonkárosító vegyianyagok kibocsátása

A gyárak termelésének leállításával tovább gyógyulhatna az ózonréteg.

Tudomány

Gyönyörű fényképet küldött a Vénuszról a NASA napszondája

Fontosabb dolga is van, mint a fényképezés, de szerencsére elsütött a nyáron pár kiváló képet. A Parker napszonda 2018-ban indult a Nap felé, és útja során többször is elhalad a Vénusz mellett. Az eszköz a Vénusz gravitációs…

 

Kategória ajánló