D-vitamin hírek

Életmód › D-vitamin

D-vitamin, napfényben adagolva

20.06.29 14:37

A felnőtteknek nyáron nem kell aggódniuk amiatt, hogy szervezetük hiányt szenved D-vitaminból, csak a kisgyerekeknek kell ilyenkor is adagolni. De miért annyira fontos ez a vitamin?

Segítheti-e a D-vitamin a vírusfertőzések elleni védelmet?

20.05.28 20:46

Csontjaink védelme és izomerőnk fokozása mellett a D-vitamin a betegségekkel szembeni védekezőképességünkre is pozitív hatást gyakorol.

Elárulta a Semmelweis professzora, segíthet-s a D-vitamin a vírusok elleni védekezésben

20.05.26 11:11

A D-vitamin jótékony hatásai már régóta ismertek, ahogyan az is, hogy szervezetünk napfény hatására termeli azt. Az előttünk álló hónapokban az egészséges embereknek már tablettára sincs szükségük a megfelelő D-vitaminmennyiség...

Segítheti-e a D-vitamin a vírusfertőzések elleni védelmet?

20.05.26 09:41

A D-vitamin jótékony hatásai már régóta ismertek, ahogyan az is, hogy szervezetünk napfény hatására termeli azt.   Az előttünk álló hónapokban az egészséges embereknek már tablettára sincs szükségük a megfelelő D-vitaminmennyiség…

Segítheti a vírusok elleni védelmet a D-vitamin

20.05.26 09:32

Feltételezhető, hogy a D-vitamin pótlása a koronavírus okozta fertőzéssel szemben is hatásos – mondta a Semmelweis Egyetem orvosa.

Egy vitamin is segíthet a COVID elleni védekezésben

20.05.19 06:12

Ír kutatók szerint azokban az országokban pusztított jelentősebben a COVID-19, ahol nagyon alacsony az emberek D-vitamin szintje. Szerintük ideje lenne az élelmiszereket D-vitaminnal dúsítani.

A D-vitamin túladagolásáról

20.04.24 09:41

Ma már egyre szélesebb körben ismert, hogy a D-vitaminnak milyen fontos szerepe van a betegségek megelőzésében, és számos pozitív hatása ismert. Szedését azonban nem ajánlott előzetes tájékozódás nélkül elkezdeni, hiszen zsírban oldódó…

A(z) "D-vitamin" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Életmód

D-vitamin, napfényben adagolva

A felnőtteknek nyáron nem kell aggódniuk amiatt, hogy szervezetük hiányt szenved D-vitaminból, csak a kisgyerekeknek kell ilyenkor is adagolni. De miért annyira fontos ez a vitamin?

Életmód

Íme egy 14 napos diabéteszkihívás - ezzel megelőzhető a 2-es típusú cukorbetegség

A szív- és érrendszeri megbetegedés a diabétesz súlyos szövődménye, amely szívrohamot vagy sztrókot okozhat. Azonban van rá lehetőség, hogy csökkentsük a kockázatot.

Nagyvilág

Jobbik: A kormány miért fél a jogállamisági kritériumrendszer elfogadásától?

A hétvégi uniós csúcson tárgyalt gazdasági csomagról, a Szent Koronáról és koronavírus-járvány elleni védekezésről beszéltek a képviselők a keddi napirend előtti felszólalások során.

Esemény

A koronavírus a hírekben is uralta a tavaszt

Több mint 30 000 cikket tettek közzé a legfontosabb hazai híroldalak a koronavírushelyzet alakulásáról az elmúlt öt hónapban, a témával foglalkozó összefoglalókban a leggyakoribb szó a „fertőzött” volt, amelyet összesen…

 

Kategória ajánló