Chile hírek

Ország › Chile

Kifosztottak egy templomot és felgyújtottak egy egyetemet

19.11.09 06:09

Csuklyás tüntetők gyújtogattak.  Újabb nagy, kormányellenes tüntetés volt pénteken a chilei fővárosban: a Plaza Italia téren, illetve annak környékén összegyűlt több tízezres tömeg békés volt. De közben a közelben csuklyás tüntetők kifosztottak egy…

A minimálbér megemelésével igyekszik csillapítani a tüntetők haragját a chilei vezetés

19.11.07 08:46

Sebastián Pinera chilei elnök szerdán megemelte a minimálbért, hogy így próbálja meg lecsillapítani a kedélyeket a dél-amerikai országban, ahol több mint két hete zajlanak tüntetések a társadalmi egyenlőtlenségek miatt.

Ügyész vizsgálná ki a chilei rendfenntartók túlkapásait

19.11.07 07:09

145 feljelentést tettek az október közepe óta tartó tiltakozási hullámban, amelyben már megjelentek az első politikai követelések is.

A(z) "Chile" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Ország

Ismét ezrek tüntettek a chilei fővárosban

A csoportosulással azt is ki akarták fejezni, hogy nem bíznak a kormány társadalmi reform programjában, még ha magában is foglalja egy új alkotmány elfogadását a Pinochet-diktatúrában megszövegezett helyett. A nagygyűlések…

Ország

Ez gyors volt: ő veszi át a vezetést a Bayern élén

Nem sokáig marad munkanélküli az angol Tottenhamtől kedd este menesztett argentin szakember, Mauricio Pochettino, akinek a helyét a portugál José Mourinho vette át.

Ország

Volt F1-es a Mercedes FE-csapatában

A korábban 59 Formula-1-es versenyen induló Esteban Gutierrez jövőre is a Mercedes kötelékében marad, miután a németek bejelentették, hogy a Formula-E-csapatuk fejlesztési pilótája lesz a mexikói.

Ország

Nyolc között a britek és az argentinok is a Davis-kupában

A negyeddöntőben szerb–orosz, ausztrál–kanadai, brit–német és argentin–spanyol párharcot rendeznek.

 

Kategória ajánló