CEU hírek

Közélet › CEU

Pesti Srácok: vírushordozó lehet a CEU eltűnt pakisztáni diákja

20.03.17 13:11

A koronavírus hordozója lehet az a pakisztáni, a budapesti CEU-n tanuló fiatalember, akinek több mint egy hete veszett nyoma, miután közvetlen ismerőseit, a karantén szabályait később súlyosan megszegő irániakat a Szent László Kórházba szállították.…

A kőkorszaki szakik is úgy használták a “közösségi hálót”, mint a mai ember

20.03.17 11:09

Már 300 ezer évvel ezelőtt, a kőkorszaki vadászó-gyűjtögető emberek is úgy használhatták közösségi hálójukat, mint ahogy a mai emberek. A Zürichi Egyetem és a bécsi/budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) szakemberei arra a kérdésre…

Uniós jogot sért a felsőoktatási törvény módosítása

20.03.08 12:28

Uniós jogot sért a magyar felsőoktatási törvény módosítása, amelynek értelmében Magyarországon csak úgy működhet külföldi oktatási intézmény, ha saját hazájában is végez tényleges oktatási tevékenységet és az együttműködést nemzetközi szerződés…

A CEU reagált a főtanácsnoki indítványra

20.03.05 14:52

A CEU üdvözli az Európai Bíróság főtanácsnokának egyértelmű véleményét a lex CEU ügyében. A főtanácsnok világossá tette, hogy a jogszabály sérti az uniós jogot.

Uniós jogot sért a Lex CEU: megszólalt az egyetem

20.03.05 10:43

A Közép-európai Egyetem (CEU) üdvözli az Európai Bíróság főtanácsnokának "egyértelmű" álláspontját arról, hogy uniós jogot sért a magyar felsőoktatási törvény módosítása.

Uniós jogot sért a Lex CEU, elmeszelhetik Magyarországot az Európai Bíróságon

20.03.05 10:43

Megjelent Juliane Kokott főtanácsnok indítványa a magyar felsőoktatási törvény 2017-es módosításáról. Álláspontja szerint Magyarországnak egyenlő bánásmódot kell biztosítania a külföldi és belföldi felsőoktatási intézmények számára.

A(z) "CEU" oldalunk a könnyebb áttekinthetőség érdekében nem tartalmaz minden hírt csak azokat, melyekről több forrás is írt. A részletes keresésért kattints ide:
Keresés

Kapcsolódó témák

Közélet

Eltűnt egy Ceu-s egyetemista

A fiú közvetlen kapcsolatban volt azokkal az iráni hallgatókkal, akik megszegték a járvány miatt bevezetett karantén szabályait a Szent László Kórházban.

Közélet

Akár 8 méterre is repülnek köhögéskor vagy tüsszentéskor a koronavírust tartalmazó cseppek

Akár 8 méterre is repülnek köhögéskor vagy tüsszögéskor a cseppek – állapította meg a Massachussettsi Műszaki Egyetem (Mit) kutatása.

Közélet

Rákosi óta nem volt olyan vezetője az országnak, mint Orbán

„A járvány után új korszak következhet a világban, amelyben nem lesz helye az önmagukat istenségnek gondoló, teljhatalomra törekvő politikusoknak, akik a barbárság korát hozták el az emberiségnek” – mondta a hétvégi „online”…

Politikus

Koronavírus-fertőzött a győri polgármester

A fideszes Dézsi Csaba második tesztje lett pozitív, házi karanténba vonul. Ő az első ismert magyar politikus, aki elkapta a vírust.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

       

      Kategória ajánló